banner388

Duyarlı olmak, her insanın sahip olması gereken bir özelliktir ama duyarlı olmadığı için kimseye bir şey söylenemez ve yaptırım uygulanamaz.

Yaşadığımız dünyaya, çevremize karşı ne kadar duyarlıysak, bu duyarlılık olumlu veya olumsuz olarak bize geri dönecektir.                                                                                                                        

Örneğin, çocuklarımıza otobüste, trende yerlerde yaşlılara, güçsüzlere, ihtiyacı olanlara öncelik duyarlılığını kazandıramamışsak, gelecekte ihtiyacımız olan anlarda o dönemin çocukları da bizlere anlayışlı davranmayacaklardır.Çünkü onları biz yetiştiriyoruz ve onlar bizim ürünlerimiz…

Bu nedenle iş işten geçtikten sonra çevremizden duyarlılık beklemek gerçekçi değildir. Önemli olan, gerekli duyarlılığı yerinde ve zamanında gösterebilmektir. Özellikle yaşadığımız çağda toplumsal duyarlılık daha da fazla önem kazanmaktadır.

Her bireyin kendi sınırları ölçüsünde bulunduğu ortamın gelişimini etkileme potansiyeli ve sorumluluğu vardır. Toplumu bir arada tutan sevgi ve hoşgörülü olmaktır.                                             

Haber bültenlerindeki terör, açlık, şiddet, cinayet haberlerini vicdanımız sızlamadan seyredebiliyor, onurumuz ayaklar altına alınırken gülebiliyorsak, duyarsız bir insan olmuşuz demektir.

Duyarlılık; Yürekli olmaktır. Sahiplenmek, sorumluluk almak, çevremizde cereyan eden olaylar karşısında kafa yormak, fikir üretmek ve çözüm bulmaktır. Duyarlılık neden ve niçin sorularını sormayı gerektirir. O soruların cevabı da aslında duyarlı insanların güzel yüreklerinde mevcuttur. Çevreye saygılı olmak, çevre temizliğine özen göstermek de bir başka duyarlılık örneğidir. Duyarlı olmak bencil olmamak ve yalnız kendi çıkarını düşünmemektir aynı zamanda.

Velhasıl, duyarlı insan görür duyar ve hisseder. Varlığı toplum için bir kazançtır. Duyguları, sezgileri ve önerileriyle daima güzeli, güzelliği işaret eder.                                                                       

Toplumumuz da duyarlı davranan insan sayısı arttıkça, hayatımız daha düzenli ve huzurlu hale gelecektir.

Duyarlı bir toplum da, mutluluk içinde yaşamanız dileğiyle; Sağlıcakla kalınız..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.