banner388

Yemen’de hava saldırısı: 51 ölü

Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlenen hava saldırısında 51 kişi hayatını kaybetti.

Yemen’de hava saldırısı: 51 ölü

Yemen'in başkenti Sana'ya düzenlenen hava saldırısında 51 kişi hayatını kaybetti.

14 Aralık 2017 Perşembe 10:34
Yemen’de hava saldırısı: 51 ölü

Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 51 kişinin hayatını kaybettiği, 80'den fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.


Husilere ait Al Masirah televizyon kanalında yayınlanan habere göre, koalisyon uçakları Yemen'in başkenti Sana’nın doğusunda içinde bir cezaevinin de bulunduğu polis merkezini hedef aldı. İngiliz Reuters haber ajansına göre bir görgü tanığı, polis yerleşkesine uçakların 7 kez saldırı gerçekleştirdiğini, komplekste 180 civarında da tutuklunun olduğunu açıkladı. Ekiplerin bina enkazında arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


Eski Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in taraf değiştirerek Suudilerle ittifaka yönelmesi üzerine geçen hafta Husiler tarafından öldürülmesi ülkede gerilimi artırmıştı.

Anahtar Kelimeler:
YemenSuudi ArabistanSana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.