banner388

Tunus'ta 7 yıl sonra ilk defa

Tunus'ta 7 yıl aranın ardından halk, belediye seçimleri için sandık başına gidecek.

Tunus'ta 7 yıl sonra ilk defa

Tunus'ta 7 yıl aranın ardından halk, belediye seçimleri için sandık başına gidecek.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 00:12
Tunus'ta 7 yıl sonra ilk defa

Tunus'ta 2011 yılında Yasemin Devrimi'nin ardından 4 kez ertelenen belediye seçimleri 7 yıl aradan sonra yapılacak. Seçim sonuçlarının 9 Mayıs'a kadar açıklanması bekleniyor.

Yerel saatle 08.00'da başlayacak olan seçimler 18.00'da bitecek. Tam 350 belediyeyi ilgilendiren ve 57 bin adayın bulunduğu belediye seçimlerinde 5 milyon seçmen oy kullanacak.

Seçim yasaklarının 7 Mayıs'ta son bulmasının ardından seçim sonuçlarının 9 Mayıs'a kadar açıklanması bekleniyor. Seçimlere katılım ve belediye başkanlığından kadın seçmenin seçilip seçilmeyeceği merak konusu oldu.

30 BİN GÜVENLİK

2015 yılında kanlı terör saldırısı düzenlenmesinden bu yana Tunus'ta olağanüstü hal uygulanırken seçimlerde 30 bin güvenlik mensubu görev alacak.

Bugüne kadar Tunus'ta tek partili belediye seçimleri olurken bu seçimde özgür ve rekabetçi bir seçim olacağı ön görülüyor.
 

Anahtar Kelimeler:
TunusBelediye Seçimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.