banner388

Trump’tan Rakka açıklaması

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Trump’tan Rakka hakkında açıklama.

Trump’tan Rakka açıklaması

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Trump’tan Rakka hakkında açıklama.

21 Ekim 2017 Cumartesi 22:14
Trump’tan Rakka açıklaması

Trump, PYD birliklerinin Rakka’yı DEAŞ’tan temizlediğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump’ın yapmış olduğu açıklamada, "SDG (PYD/PKK) ve Suriye'de DEAŞ'a karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun başkenti olarak ilan ettiği Rakka'yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri DEAŞ'tan temizledi" dedi.

Trump, açıklamasında Suriye'deki duruma da vurgu yaparak, "Yakında yeni bir evreye geçerek Suriye'deki tansiyonu düşürmek için yerel güçleri destekleyeceğiz ve kalıcı barışın sağlanması için şartları genişleterek terör güçlerinin geri dönerek ortak güvenliği tehdit etmesine son vereceğiz. Şiddetin son bulması için müttefiklerimizle diplomatik süreçleri destekleyerek, mültecilerin evlerine geri dönmesini sağlayacağız. Suriye halkının dehşetine son verecek siyasi geçiş sürecini sağlayacağız" ifadeleri yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
DeaşRakkaTrump
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.