banner388

Trump'a Bir Tepki de İngiltere'den

Trump'ın hayata geçirmeye çalıştığı göçmen yasasına karşı bir tepkide İngiltere'den geldi.

Trump'a Bir Tepki de İngiltere'den

Trump'ın hayata geçirmeye çalıştığı göçmen yasasına karşı bir tepkide İngiltere'den geldi.

29 Ocak 2017 Pazar 14:06
Trump'a Bir Tepki de İngiltere'den

ABD Başkanı Trump'ın göçmenlerle ilgili aldığı karar sonrası Londra Belediye Başkanı Sadık Han, kararın “ABD’nin özgürlük ve hoşgörü değerlerine meydan okuduğunu” dile getirdi. Kan, “Başkan Trump’ın bazı ülkelerden gelen sığınmacı ve göçmenlere yönelik yasağı, utandırıcı ve merhametsizce. ABD'nin sığınmacıları karşılayan ve yerleştiren gururlu bir tarihi var. Başkan Trump, bu küresel krize sırtını dönemez. Tüm ülkeler üzerine düşen görevleri yerine getirmeli” dedi.

Her ülkenin mülteci politikasını oluşturma hakkının bulunduğunu kaydeden Han, “Yeni politika, ABD’nin inşa ettiği özgürlük ve hoşgörü değerlerine meydan okuyor. Başbakan May’in Trump’la aynı fikirde olmadığını ifade etmesinden memnuniyet duydum. Bu durumdan etkilenen Londralılar adına hükümetle işbirliği içinde olacağım. ABD gibi hoşgörü, çeşitlilik ve özgürlüğe değer veren ülkeler olarak omuzlarımı silkip, ‘bizim sorunumuz değil’ diyemeyiz” ifadelerini kullandı.

Merkel: “Karar yanlış”

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert ise, Alman liderin Trump’ın kararının yanlış olduğunu savunduğunu kaydetti. Seibert, “Merkel, terörle mücadele kararlılığının bazı etnik köken ve bazı inançtan olan insanları şüphe altında bırakmanın gerekçesi olamayacağına inanıyor” dedi.

Merkel ve Trump, dün Donald Trump’ın göreve gelmesinin ardından ilk kez telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Daha sonra her iki taraf da yaptıkları açıklamada, görüşmede mülteciler ve seyahat yasağı konularının ele alındığını aktarmıştı.  

Anahtar Kelimeler:
AbdIngiltere
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.