banner388

Suriye operasyonuna Türkiye'den açıklama

Türkiye'den Suriye'ye düzenlenen operasyon hakkında ilk açıklamada geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Operasyonları doğru buluyorum" ifadelerini kullandı.

Suriye operasyonuna Türkiye'den açıklama

Türkiye'den Suriye'ye düzenlenen operasyon hakkında ilk açıklamada geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Operasyonları doğru buluyorum" ifadelerini kullandı.

14 Nisan 2018 Cumartesi 18:54
Suriye operasyonuna Türkiye'den açıklama

Suriye'ye düzenlenen operasyon hakkında konuşan Erdoğan, "Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi. Kimyasal saldırıya gösterilen bu hassasiyetin rejimin konvansiyonel silahlarla katledilen Suriyeliler için de sergilenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Fatih 6'ncı Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Suriye'ye yönelik ABD, İngiltere ve Fransa tarafından düzenlenen operasyon hakkında, "Son günlerde rejimin kimyasal silahla yaptığı bir saldırının ardından Amerika ve Rusya’nın başını çektiği bir restleşmeye şahit oluyoruz. Sabah erken saatlerde Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından füze ve uçaklarla rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon yapıldı. Onun için bu gece de uykusuz geçti. Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi. Bu bakımdan yapılan operasyonu doğru buluyoruz. O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse bunun faili, bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik saldırıların cevapsız kalmayacağını görmüş oldu" sözcüklerini kaydetti.

SURİYE İÇİN KALICI ÇÖZÜM ŞART

Suriye'de oyanana oyunların bir başka olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Son günlerde rejimin kimyasal silahla yaptığı bir saldırının ardından Amerika ve Rusya’nın başını çektiği bir restleşmeye şahit oluyoruz. Sabah erken saatlerde Amerika, İngiltere ve Fransa tarafından füze ve uçaklarla rejim hedeflerine yönelik sınırlı olduğu açıklanan bir operasyon yapıldı. Onun için bu gece de uykusuz geçti. Rejimin daha önce de çeşitli defalar yaptığı bu tür saldırıların cevapsız bırakılması elbette düşünülemezdi. Bu bakımdan yapılan operasyonu doğru buluyoruz. O kimyasal silahlarla o yavruların düştüğü durumu tasvip etmemiz mümkün değil. Kimse bunun faili, bedelini ödemesi lazım. Böylece rejim son günlerde tırmandırdığı muhaliflere yönelik saldırıların cevapsız kalmayacağını görmüş oldu" ifadelerini kullandı.

Suriye meselesinin çözülmesini en çok Türkiye'nin istediğini belirten Erdoğan, "Suriye'de ülke halkının geleceği için bir adım atılacaksa tüm terör örgütlerine karşı aynı ilkeli tavrın ortaya konması gerekir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye halkı rejimin zulmü ile terör örgütleri arasında tercih yapmak zorunda bırakılmamalı. Türkiye, Suriye topraklarını terör örgütlerinden temizleyerek güvenlik ve yaşanabilir yerler haline getirmeye çalışıyoruz. Sınırları içinde 7 yıldır 3.5 milyon Suriyeliyi misafir eden bir ülke olarak Suriye meselesine hakiki bir çözüm bulunmasını en çok biz isteriz" diye konuştu.

Fatih'te bulunan bir kafede gördüğü tablo hakkında konuşan Erdoğan, "Fatih’te girdiğimiz, kahve içtiğimiz yerde ders çalışan Suriyeli gençleri gördüm. Baktım hepsi çalışıyor. Şakır şakır da Türkçe konuşuyorlar. Mutlu oldum, sevindim. Niye elhamdülillah biz ensarız, onlar muhacir. Bu muhacir kardeşlerimiz şu anda Türkiye’de üniversite okuyorlar. Bir tanesini gördüm ki daha ilginçti. Baktım ki hoca matematik dersi veriyor yine Suriyeli bir kızımıza. Bütün bunlarla beraber bir şeyi iyi kavramamız lazım. Biz ensar olan bir toplumdan, yıllar yılı Mekke'nin fethine hazırlanmış bir peygamberi gördük. Sevgililer sevgilisi peygamberimiz bir muhacir olarak Medine’ye, Medine’den de Mekke'ye dönüşü manidardır. O muhacir sevgili peygamberimiz Ensar’ın içerisinden döndü ve Mekke’nin fethini kavgasız gürültüsüz bitirdi" diye belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.