banner388
banner390
banner410
banner408

ÖDÜLLÜ YAZARDAN YENİ ROMAN

Saka Kuşu; 2014 Pulıtzer Ödülü almış yazar Donna Tartt’ın 864 sayfalık yeni romanı.

banner269

ÖDÜLLÜ YAZARDAN YENİ ROMAN

Saka Kuşu; 2014 Pulıtzer Ödülü almış yazar Donna Tartt’ın 864 sayfalık yeni romanı.

28 Nisan 2016 Perşembe 13:07
ÖDÜLLÜ YAZARDAN YENİ ROMAN
"Birini benim, annemi özlediğim kadar özlemek nasıl mümkün olabiliyordu? Onu öyle çok özlüyordum ki ölmek istiyordum; suyun altında havaya hasret kalmak gibi sert, somut bir özlem."
 
Saka Kuşu; 2014 Pulıtzer Ödülü almış yazar Donna Tartt’ın 864 sayfalık yeni romanı.
13 yaşındaki Theodore Decker New York’ta yaşanan bir patlamanın ardından şans eseri hayatta kalır. Ancak böylesine büyük bir şehirde 13 yalında kimsesiz kalmak onun için ayrı bir felakettir. Bu zor hayatın içinde, kendisini ona adamış annesini hatırlatan küçük sarı bir saka kuşuna tutunur.
 
Kitap için gelen ilk yorumlar;
"Saka Kuşu bir zafer. Donna Tartt ortaya olağanüstü bir kurgu eser çıkarmış.
-Stephen King ( Korku romanları yazarı)

"Keder, kayıp, kimsesizlik, kader ve iyiyle kötünün doğası üzerine kaygıları, zengin karakterleri ve toplumsal anlamda geniş tuvaliyle Proust, Dickens, Dostoyevski ve Nabokov ile karşılaştırılmayı hak ediyor. Çatısı ve temposu titizlikle oluşturulmuş; bu kitabı okumak Tartt'ın görüsü ve sesini bütünüyle özümseme deneyimidir. Güzel ve önemli bir kitap." 
-Elaine Showalter ( Amerikalı yazar, eleştirmen)

"Modern bir destan ve eski usül bir kutsal yolculuk, maharetli bir maceraperest ve ağırsıklet bir başyapıt. Bu kitap Tartt'ın büyük ölçüde erkeklerden oluşan Büyük Amerikan Romanı kulübüne girip John Steinbeck, Harper Lee, Saul Bellow, Philip Roth ve diğerleri ile şerefine içmesini sağlayamayacaksa şayet, bu dükkânı kapatıp Büyük Evrensel Roman için başka bir yer açalım, zira bu tam da öyle bir şey." 
-The Times (Dünyanın büyük haber ve politika dergilerinden biri)


"Daha ilk sayfadan sizi ensenizden yakalıyor ve kaçıp gitmenize izin vermiyor. Katman katman psikolojik detay ve hisle dolu." 
-Viv Groskop (İngiliz gazeteci, yazar, komedyen)



"Öylesine güzel yazılmış bir kitap ki aynı anda hem neler olacağını öğrenmek için son hızda okumak hem de ağır ağır tadına varmak isteyeceksiniz." 
-Marie Claire ( Aylık yayımlanan kadın dergisi)

"Uzun zamandır beklenen, zarif bir aşkın, anıların ve sanatın insana dadanan gücünün öyküsü. Unutulmayacak karakteriyle dokunaklı ve yere sağlam basıyor. Çarpıcı ve beklediğimize değiyor."
 -Kirkus Reviews (Kitap incelemesi için kurulan bir dergi)

"Gerçekten daha ilk sayfasından itibaren okuyucu yakalıyor… Karanlık sayılabilecek bir gerilim ile masalsı bir aşk hikâyesinin bir araya gelmiş hali.
-Daily Mail ( Londra merkezli günlük gazete)

"Anlatının görkeminin baş döndürücü detaylarla birleşmiş hali." 
-Guardian (İngiliz gazetesi)

 
Son Güncelleme: 28.07.2016 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.