banner388
banner390
banner410
banner408

O ülkede sel felaketi! 146 ölü

Sri Lanka’da meydana gelen sel ve heyelan sonucu yaşamını yitiren kişi sayısının 146’ya yükseldiği bildirildi.

banner269

O ülkede sel felaketi! 146 ölü

Sri Lanka’da meydana gelen sel ve heyelan sonucu yaşamını yitiren kişi sayısının 146’ya yükseldiği bildirildi.

28 Mayıs 2017 Pazar 20:45
O ülkede sel felaketi! 146 ölü

Sri Lanka’nın Kalutara bölgesindeki Bellena kasabasında, Muson yağmurları nedeniyle meydana gelen sel ve heyelan neticesinde yaşamını yitirenlerin sayısının 146’ya yükseldiği 99 kişinin ise hala bulunamadığı bildirildi.

Yetkililer, felaket sonrası kurtarma çalışmalarına katılması için 2 bin askeri personeli seferber etti. Yetkililer, olayın gerçekleştiği bazı bölgelere ulaşmanın oldukça zor olduğunu ve bulunamayan 99 kişiye ulaşmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Sri Lanka Sağlık Bakanı Rajitha Senaratne, toplam 493 bin 455 kişinin evsiz kaldığını, 185 barınma kampı ile sağlık tesislerinin vatandaşların hizmetinde olduğunu belirtti. Felaket nedeniyle uluslararası destek alan ülkeye Birleşmiş Milletler, evsiz kalan insanlar için su, çadır ve diğer ihtiyaçların temin edileceğini açıkladı.

Sri Lanka’da 2003 yılında etkili olan Muson yağmurlarında dolayı 250 kişi yaşamını yitirmiş, 10 bin ev de yok olmuştu.

Anahtar Kelimeler:
SelHeyelanSri Lanka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.