banner388

O ülkede kasırga kabusu: 200 ölü!

Tembin Kasırgası Filipinler’de büyük bir yıkıma sebep oldu.

O ülkede kasırga kabusu: 200 ölü!

Tembin Kasırgası Filipinler’de büyük bir yıkıma sebep oldu.

24 Aralık 2017 Pazar 19:09
O ülkede kasırga kabusu: 200 ölü!

Tembin KasırgaFilipinler’de büyük bir yıkıma neden oldu. Alınan bilgiye göre meydana gelen kasırga nedeni ile birçok yerde heyelan ve sel felaketi baş gösterdi. Heyelan ve sel felaketinden dolayı 200 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi. Arama kurtarma çalışmalarına elverişsiz hava münasebeti sebebiyle ara vererek devam ediliyor.  

Yaklaşık 70 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıklayan yetkililer, 150 kişiden ise haber alınamadığını bildirdi. Geçtiği yerlerde büyük yıkımlara neden olan kasırganın sabah saatlerinden itibaren Vietnam’a doğru hız kazandığı bilgisine ulaşıldı. Ölü sayısının artmasından endişe duyulurken, polis Mindanao Adası’nda 135, Zamboanga’da 47, Lanao del Sur bölgesinde ise 18 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, can kayıpları karşısında üzüntüsünü ileterek, BM’nin yardıma hazır olduğunu bildirdi.
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin felaketten etkilenen bölgeleri ziyaret etmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
KasırgaFilipinler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.