banner388

Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu

Nobel Barış Ödülü sahibini buldu.

Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu

Nobel Barış Ödülü sahibini buldu.

07 Ekim 2016 Cuma 12:17
Nobel Barış Ödülü Sahibini Buldu

Nobel Ödülü, 27 Kasım 1895 tarihli ve 30 Aralık 1896 tarihinde Stockholm'de Alfred Nobel'in vasiyetiyle kurulan derneğin verdiği, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacını taşıyan prestijli bir ödüldür ve ilk Nobel Ödülleri 1901 tarihinde verilmeye başlanmıştır.

2016 Nobel Barış Ödülü ise Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'a verildi. Geçtiğimiz günlerde Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, hükümet ile FARC (Kolombiya Devrimci Silah Güçleri) arasındaki ateşkesin 31 Ekim’de biteceğini açıklamıştı. Kolombiya’da hükümet ile FARC arasında 52 yıllık iç savaşa son veren barış anlaşması, 4 yıllık müzakereler sonrasında Küba’nın başkenti Havana’da geçtiğimiz hafta imzalandı. Ancak yapılan bu anlaşma, ülkede yapılan referandumla reddedildi.

Son Güncelleme: 07.10.2016 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.