banner388

Maduro: Darbeyi ortaya çıkardık

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ekim ayında yapılacak olan darbeyi ortaya çıkardıklarını ifade etti.

Maduro: Darbeyi ortaya çıkardık

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ekim ayında yapılacak olan darbeyi ortaya çıkardıklarını ifade etti.

19 Eylül 2018 Çarşamba 17:52
Maduro: Darbeyi ortaya çıkardık

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ekim ayında ABD kaynaklı ülkelerin Venezuela'ya yapacakları darbe planını ortaya çıkardıkları belirtti.

Maduro, emekli bir generalin Karayipler'de planlanan darbeye destek çıktığını söyledi. Basın toplantısında açıklama yapan Maduro, "İstihbaratımız emekli General Francisco Baez'in Miami ve Dominik Cumhuriyeti arasında hareket ettiğini saptadı. Bu kişi vatanımıza Ekim ayında bir darbe yapacağını söylüyor" diye konuştu. Maduro, o generalin yakalanarak darbe planına destek vermesinin ödetileceğini vurguladı.

Maduro sözlerin şu şekilde devam etti: 

“Veriler elimizde, Albay Oswaldo'nun kim olduğunu buldum. Valentin Garcia Palomo. ABD makamlarının toplantılarından sorumlu kişi. Bogota'dan koordine edilen finansör."

Maduro mart ayından bu yana Kolombiya'dan finanse edilen askeri isyanları savuşturmak amacıyla bir örgütün çökertildiğini belirterek, "Kolombiya hükümeti göçmenlik meselesiyle uluslararası toplumu soymaya niyetli" ifadelerini kullandı. Aynı şekilde, Venezuela'da yaşayan Kolombiyalılara karşı nefret kampanyası başlattığı iddialarını reddetti. Maduro, Kolombiya hükümetini, “Onlar kokain kaçakçılığıyla savaşmak adına para istemek için yeterli güvenilirliğe sahip değiller" şeklinde konuştu. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.