banner388

Kuzey Kutbu eriyor!

Uzmanlar Kuzey Kutup dairesinde bulunan buzullarda son 1500 yılın en fazla erimesinin yaşandığını duyurdu.

Kuzey Kutbu eriyor!

Uzmanlar Kuzey Kutup dairesinde bulunan buzullarda son 1500 yılın en fazla erimesinin yaşandığını duyurdu.

14 Aralık 2017 Perşembe 19:50
Kuzey Kutbu eriyor!

ABD hükümetinin Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Kuzey Kutbu üzerinde yapmış olduğu araştırmalarda ürküten veriler elde etti. Araştırmacılar tarafından bölgede gerçekleştirilen çalışmalarda buzullarda son 1500 yılın en hızlı erimesinin yaşandığı kaydedildi.

Konuya dair açıklamalarda bulunan NOAA Kuzey Kutup Bölgesi Araştırma Program Direktörü Jeremy Mathis, "Kuzey Kutup Bölgesi gezegenin buzdolabıdır, ancak buzdolabının kapısı açık kalmıştır" dedi. 85 bilim adamının çalışmaları sonucunda elde edilen bulgular, Kuzey Kutup bölgesinin 2017 yılında, 2016 yılında olduğundan daha az ısınmasına rağmen dünyanın geri kalanının iki katı olan bir oranda ısınmakta olduğunu ortaya koyuyor. Kuzey Amerika Kuzey Kutup Araştırmaları Merkezi (NOAA) araştırmacısı Emily Osborne," Bu veriler, denizlerdeki ısınma oranının sürekliliği ve büyüklüğünün son 1,500 yılda herhangi bir benzerinin görülmemiş olduğunu göstermektedir" dedi

Anahtar Kelimeler:
Kuzey KutbuBuzulErime
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.