banner388

İki Ülke Arasında İpler Gerildi

Kuala Kumpur’da yer alan havaalanında meydana gelen suikast olayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un üvey kardeşi suikasta kurban gitmişti.

İki Ülke Arasında İpler Gerildi

Kuala Kumpur’da yer alan havaalanında meydana gelen suikast olayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un üvey kardeşi suikasta kurban gitmişti.

21 Şubat 2017 Salı 21:04
İki Ülke Arasında İpler Gerildi

Kuala Kumpur’da yer alan havaalanında meydana gelen suikast olayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un üvey kardeşi öldürülmüştü.

Havalimanı kameralarından elde edilen görüntülerden katil zanlısı Vietnam uyruklu kadın yakalandı. Malezya polisi olay sonrası yaptığı açıklamada, cinayet şüphelisi dört Kuzey Koreli ajan olduğunu ve bu ajanların olaydan hemen sonra Endonezya üzerinden Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya güzergahını kullanarak Kuzey Kore’ye kaçtıklarını öne sürdü.

"Malezya’nın yaptığı soruşturma güvenilir değil"

Kuzey Kore’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Kang Chol gazetecilere yaptığı açıklamada, "cinayetin üzerinden bir hafta geçti. Fakat hala net bir açıklama yapılmadı. Malezya’nın yaptığı soruşturmaya güvenmiyoruz. Bu olayın arkasında başkalarının elinin olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Büyükelçisini Geri Çağırdı

Bunun üzerine Malezya Kuzey Kore’ye karşı diplomatik tedbirleri artırarak, Kuzey Kore'de bulunan büyükelçisini görüşmek üzere Malezya’ya geri çağırdı.

Malezya Başbakanı Necip Razzak ise Kuzey Kore'nin açıklamalarını diplomatik kabalık olarak tanımladı. Malezya’nın hiç bir ülkenin piyonu olmayacağını söyleyen Başbakan Razzak, Jong-Un cinayetini çözmek için bütün partilere birlikte çalışma çağrısında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.