banner388

DSÖ Genel Direktörü'nden korkutan açıklama!

Korona virüsle ilgili korkutan açıklamalar yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "En kötüsü henüz gelmedi" dedi.

DSÖ Genel Direktörü'nden korkutan açıklama!

Korona virüsle ilgili korkutan açıklamalar yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "En kötüsü henüz gelmedi" dedi.

29 Haziran 2020 Pazartesi 22:16
DSÖ Genel Direktörü'nden korkutan açıklama!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs salgınıyla ilgili korkutucu açıklamalar yaptı.

"BUNU SÖYLEDİĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM AMA..."

Dr. Tedros: "En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz" dedi.

Tedros, açıklamasının devamında, "Bazı ülkeler, ekonomilerini açınca ve sosyal yaşama dönünce artışla karşı karşıya kaldı. İnsanların büyük kısmı virüse karşı savunmasız kalıyor" dedi.

"VİRÜSÜN YAYILACAĞI ÇOK ALAN VAR"


Birçok ülkenin, virüsün yayılmasının engellemek için önlemler aldığının altını çizen Ghebreyesus, şöyle dedi:

"Bu önlemler virüsün yayılmasını yavaşlatmada başarılı oldu. Fakat tamamen durdurmadı. Bazı ülkeler ekonomilerini ve toplumlarını yeniden açmaya başladıkları için vakaların yeniden ortaya çıkmasıyla karşı karşıya kalıyor. Pek çok insan olaya hassas bakıyor. Virüsün hala yayılacağı çok alan var. Hepimiz bunun bitmesini istiyoruz. Hepimiz hayatımıza kaldığı yerden devam etmek istiyoruz. Ama zor gerçek şu ki bu salgın sona ermeye yakın bile değil."

DSÖ'DEN ÇİN'E EKİP GİDİYOR


Virüsün kaynağı ile ilgili tartışmalardan bahseden Ghebreyesus, gelecek hafta Kovid-19'un kaynağını soruşturmak üzere Çin'e bir ekip göndereceklerini açıkladı.

DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise virüsün neden olduğu enfeksiyonu önlemek için güvenli ve etkili bir aşı bulma konusunda hatrı sayılır bir ilerleme katettiklerini ama yine de tüm bu çabaların başarılı olacağının garantisi olmadığını dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, 19 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, DSÖ'nün Vuhan'daki durumu yeterince incelemediğini belirterek  "DSÖ, 2019 Aralık ve hatta daha öncesinde Vuhan'da bir virüsün yayıldığına dair haberleri göz ardı etmiştir." şeklinde konuşup 29 Mayıs'ta da DSÖ ile ilişkilerini sonlandırmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.