banner388

Çin kimyasal silaha karşı

Suriye'nin Doğu Guta bölgesine yapılan saldırılar ile ilgili Çin'den açıklama geldi. 

Çin kimyasal silaha karşı

Suriye'nin Doğu Guta bölgesine yapılan saldırılar ile ilgili Çin'den açıklama geldi. 

10 Nisan 2018 Salı 20:22
Çin kimyasal silaha karşı

Çin, Suriye'nin Doğu Guta bölgesine yapılan saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Çin'in yaptığı açıkalamada, kesinlikle kimyasal silaha karşı çıktıkları belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang'ın yaptığı açıklamalara göre hangi nedenle yada amaçla olursa olsun bir devlet, bir örgüt veya bir birey tarafından kimyasal silah kullanımına karşı oldukları söylendi. Çin'in başkenti Pekin'de konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, kimyasal silah kullanımı ile ilgili tarafsız kapsamlı bir soruşturma yapılmasını ve somut deliller ile bir sonuca varılması gerektiğini ve tarafların ise peşin bir hükme varmaması gerektiğini söyledi.

SURİYE MESELESİ KRİTİK BİR KAVŞAKTA

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Suriye meselesinin kritik bir kavşakta belirti. Tek çözümün ise siyasi çözüm olduğunu vurgulayan, askeri yollar ile bir yere varılamayacağını söyledi. Çin, Suriye'deki olayların bir sonuca varabilmesi için taraflarla birlikte çalışmayı arzuladığı açıklandı.

Suriye'de, Cumartesi gecesi Duma kentinde kimyasal saldırı gerçekleşmesi sonucunda, saldırıda 180 sivil hayatını kaybetti, içinde kadın ve çocukların olduğu bin 500'den fazla sivil ise yaralanmıştı.  


 

Anahtar Kelimeler:
SuriyeçinKimyasal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.