banner388
banner390
banner410
banner408

Castro devrimi son buluyor

1959 yılından beri Küba devletini başkanlığını yapan Castro aday olmayacağını duyurdu. 

banner269

Castro devrimi son buluyor

1959 yılından beri Küba devletini başkanlığını yapan Castro aday olmayacağını duyurdu. 

19 Nisan 2018 Perşembe 21:05
Castro devrimi son buluyor

Küba Devrimi'nin lideri olan Fibel Castro 1959 yılından itibaren yürüttüğü devlet başkanlığı görevini bırakıyor. Fibel Castro devlet başkanlığına aday olmayıp, iktidarda bulunan Kominist Parti'nin liderliğini yapacak.

2 GÜNLÜK OTURUM BAŞLADI

Küba'nın Havana kentinde Ulusal Meclis üyeleri Castro devrimini bitirecek 2 günlük oturuma başladılar.

650 MİLLETVEKİLİ OY KULLANACAK

2 gün sürecek oturumda toplamda 650 milletvekili oy kullanacak. Vekiller verdikleri oylarla, Ulusal Meclis başkanını, devlet başkan yardımcısını ve 29 Devlet Konseyi üyesini seçecekler.

Raul Castro 2006'da devraldığı devlet başkanlığı için oturumda istifasını sunacak. Mevcut Devlet Başkanı Yardımcısı Miguel Diaz-Canel'in devlet başkanı olması ön görülüyor.

Ulusal Meclis üyelerinin attıkları oylar gizli tutulacak ve sonuçlar Resmi Granma gazetesinden Perşembe günü duyurulacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.