banner388
banner390
banner410
banner408

BMW Sahipleri Dikkat!

Hava yastıklarında çıkan sorun yüzünden BMW 33 bin 600 aracıgeri çağırdığını duyurdu.

banner269

BMW Sahipleri Dikkat!

Hava yastıklarında çıkan sorun yüzünden BMW 33 bin 600 aracıgeri çağırdığını duyurdu.

17 Kasım 2016 Perşembe 14:49
BMW Sahipleri Dikkat!

Dünyanın en ünlü otomobil markalarından BMW'nin yan kuruluşu olan Rolls-Royce'da kullanılan hava yastıklarının açılmaması yüzünden bir sürücünün ölmesi üzerine yapılan araştırmalar sonucunda çarpışma anında hava yastığının açılmasını sağlayan sensorlarda hata olduğu belirlendi.

Çin'de bir kişi hava yastığındaki sensorlarda meydana gelen hatadan dolayı hayatını kaybetti. Bu olay sonrasında yapılan araştırmalar sonrasında ​BMW tarafından şu şekilde bir açıklama yapıldı:

"2011 Haziran ve 2012 Aralık tarihleri arasında üretilen araçlara takılan hava yastıklarının bulunduğu 7, 5 serisi ve GT modelleri BMW'ler ile Rolls-Royce Ghost modellerini kapsayan otomobillerin oluşturduğu 33 bin 600 araç geri çağrıldı ve bu araçların 2bin 300'ü Almanya'da bulunmakta. Takata hava yastıklarında oluşan teknik hata yüzünden BMW araç sahiplerinin BMW temsilciliklerine gelmesiyle üç saat gibi kısa bir sürede hatanın giderilecektir."

Son Güncelleme: 17.11.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.