banner388
banner390
banner410
banner408

BM Güvenlik Konseyi olağanüstü toplandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Bolivya’nın isteği üzerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Suriye’de düzenlediği saldırının sonrasında olağanüstü toplanma kararı aldı.

banner269

BM Güvenlik Konseyi olağanüstü toplandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Bolivya’nın isteği üzerine Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Suriye’de düzenlediği saldırının sonrasında olağanüstü toplanma kararı aldı.

07 Nisan 2017 Cuma 21:13
BM Güvenlik Konseyi olağanüstü toplandı

Suriye yönetiminden bir temsilcinin de bulunduğu oturumda konuşma yapan BM Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, BMGK'nın İdlib'deki saldırı söylemlerini soruşturmak için toplanması gerektiğini ifade ederek, "Umarım Konsey, Han Şeyhun'da düzenlendiği iddia edilen kimyasal saldırıyı araştırmak için bir araya gelip bu sorumluluğu yerine getirebilir" diye konuştu.

İngiltere'nin BM Temsilcisi Matthew Rycroft, İdlib kentinde kimyasal saldırı yapmakla itham ettiği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eylemleriyle Rusya'yı rezil ettiğini öne sürdü.

Rycroft, "Suriyelilerin yeni bir çağ için Esad'sız yönetime ihtiyacı var. Esad'a baskı uygulayacağını söyleyen Rusya'nın da sözlerini tutması gerekiyor. Ama bunun yerine Esad, ateşkese uymayarak, insani yardımının geçişine izin vermeyerek ve şimdi de halkına karşı kimyasal silah kullanarak, her fırsatta Rusya'yı rezil ediyor" şeklinde konuştu.

Fransa'nın BM Temsilcisi François Delattre ise Şayrat Hava Üssü'ne ABD tarafından yapılan saldırıda meşru bir cevap hakkı olduğunu belirtti. Delattre,"ABD'nin saldırısı, bu (kimyasal) saldırılara meşru bir cevaptır ve geleceğe dair önemli bir sinyaldir. Bu gelişmeler Suriye için siyasi müzakereleri hızlandırmaya yardımcı olabilir" İfadelerini kullandı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda saplantılı olduğunu öne sürdü.

Safronkov,"Washington, Londra ve Paris, Suriye'nin meşru yönetimini devirmek konusunda paranoyakça bir fikre saplanmış durumda. Bu, İngiltere'nin BM Temsilcisi Sayın Raycroft'un şeytani ve diplomatik olmayan davranışı ve oturumda yaptığı konuşmadan da görülüyor. Sayın Raycroft, ülkeme yönelik kalitesiz, profesyonel olmayan söylemler ve suçlamalar yöneltmekten vazgeçin. Sizi bir kez daha uyarıyorum, Arap ülkeleriyle münakaşaya girmeye çalışmayın, bundan hayırlı bir şey çıkmaz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
SuriyeAbdBm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.