banner388

Almanya'dan Şok İddia!

FETÖ darbe girişimi sonrasında Almanya'da Türkiye karşıtlığı tırmanıyor. Yeşiller Partisi üyesi Mit'in Almanya'da 6 bin ajanı olduğunu ve gizli faaliyetleri olduğunu iddia etti.

Almanya'dan Şok İddia!

FETÖ darbe girişimi sonrasında Almanya'da Türkiye karşıtlığı tırmanıyor. Yeşiller Partisi üyesi Mit'in Almanya'da 6 bin ajanı olduğunu ve gizli faaliyetleri olduğunu iddia etti.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 12:18
Almanya'dan Şok İddia!

15 Temmuz'da yaşanan FETÖ darbe girişimi sonrası Almanya'da artan Türkiye karşıtlığı tırmanmakta. Almanya Federal Meclis Parlamento Kontrol Komitesi, MİT'in Almanya'daki faaliyetlerine ilişkin bilgi talep edip, MİT'in Almanya'da “inanılmaz gizli faaliyetleri" olduğunu iddia etti. 

Almanya'da yayımlanan Welt am Sonntag gazetesine konuşan Yeşiller partisi üyesi Ströbele, MİT'in Almanya'da inanılmaz gizli faaliyetleri olduğunu öne sürdü. Ströbele, Almanya iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Teşkilatı, dış istihbarat teşkilatı BND ve polisin Türkiye ile işbirliğini denetlemesi gerektiğini, aksi takdirde kurumların cezai yaptırım tehlikesinin olacağını belirtti. Gazetede ayrıca, ismini açıklamdığı güvenlikten sorumlu bir siyasetçiye dayandırdığı bilgiye göre, MİT'in Almanya genelinde 6 bin ajandan oluşan bir ağı olduğu da iddialar arasında. Bu iddianın, Almanya'daki Türk vatandaşları ajan olmakla itham eden ve Alman istihbaratı ile derin ilişkileri olan Neo Nazilere hedef göstermeyi amaçladığı şeklinde değerlendirilebilir.

Ayrıca, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek olan “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesi “Almanya Anayasa Mahkemesi" kararıyla güvenlik bahanesiyle engelleyen Almanya, 2011'de terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın PKK etkinliğine telekonferans yöntemiyle katılımına izin vermişti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:26
Anahtar Kelimeler:
AlmanyaMitYeşiller Partisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.