banner388
banner390
banner410
banner408

Afganistan 3 generalini kaybetti!

Afganistan son 1 hafta içinde üç generalini Taliban yüzünden kaybetti.

banner269

Afganistan 3 generalini kaybetti!

Afganistan son 1 hafta içinde üç generalini Taliban yüzünden kaybetti.

11 Eylül 2016 Pazar 22:41
Afganistan 3 generalini kaybetti!

Afganistan’ın Tuğgenerali Zrawar Zahid, bugün akşam üzeri Taliban militanlarınca yerleştirilen mayının patlatılması nedeniyle yaşamını yitirdi.
Nengarhar kentinin Hisarak ilçesinde dört günden beri Taliban’a karşı çatışan Tuğgeneral Zahid, Taliban işgalinden yeni çıkartılmış olan kontrol alanlarını ziyarete çıkmıştı. Hesarak kaymakamı Maleko Han, yapmış olduğu açıklamada, "General Zahid bir güvenlik kontrol noktasını ziyaret ederken yerleştirilen mayının patlatılması neticesinde yaşamını yitirdi" ifadelerine yer verdi. Olayda General Zahid’in bir koruması ise yaralandı.
Nengarhar kenti şehir merkezinin kuzeyine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Hisarak ilçesinde Taliban’a karşı bir aydan beri çatışmalar sürüyor. Nengarhar Valiliği Sözcüsü Attaullah Khogyani ise 15 Taliban militanının üç gün önce Hisarak ilçesinde bir operasyon soncunda öldürüldüğünü bildirdi.
Bu hafta başında yapılan çifte bombalı saldırıda biri ordu generali diğeri Cumhurbaşkanlığı koruması general yaşamını yitirmişti.

Son Güncelleme: 11.09.2016 22:55
Anahtar Kelimeler:
TalibanAfganistanNengarhar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.