banner388

ABD DEAŞ'ı vurdu...

ABD,Kabil Havalimanı'na düzenlenen saldırının karşılığında DEAŞ'ın Horasan grubunu Sihalarla vurdu.

ABD DEAŞ'ı vurdu...

ABD,Kabil Havalimanı'na düzenlenen saldırının karşılığında DEAŞ'ın Horasan grubunu Sihalarla vurdu.

28 Ağustos 2021 Cumartesi 15:04
ABD DEAŞ'ı vurdu...

Taliban'ın Afganistan'da yönetimim ele almasından sonra Kabil Havalimanın'da yaşanan patlamanın yankıları hala sürüyor. Düzenlenen saldırıda 170'ten fazla sivil ve 13 ABD askeri hayatını kaybetti. ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı üstlenen DEAŞ terör örgütünün Horasan grubuna yönelik operasyon talimatı verdiğini açıkladı.

DEAŞ ELEBAŞLARI VURULDU

Biden'ın talimatı yerine getirildi.

ABD, DEAŞ/Horasan ele başına yönelik Afganistan'da hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

"UFUK ÖTESİ TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONU BAŞLAMIŞTIR"

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD askeri kuvvetleri, bir DEAŞ/Horasan elebaşına yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmıştır." ifadesini kullandı.

"İLK BELİRLEMELERE GÖRE HEDEFİ ÖLDÜRDÜK"

Söz konusu operasyonun Afganistan'ın Nangahar vilayetinde, insansız hava aracı ile yapıldığına işaret eden Urban, "İlk belirlemelere göre hedefi öldürdük. Sivil kayıp olmadığını biliyoruz." ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
DeaşAbdTaliban
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.