banner388

Bir gün telefon çaldı ve telefondaki ses “sitede yazılanlar gerçek mi”diye soruyordu. 

Kardeşimin evliliği yıkılacak, boşanmak için başvuru yapacaklar, nasıl yardım edeceğimi bilmiyorum” diyordu. 

Hastam altı yıllık evliydi.  Uzun denemeler ve tedavi arayışları sonrası birlikte olamayınca; kadın kendini o kadar suçlu hissetmişti ki, kocasına boşanmak istediğini söylemişti. 

Çünkü onu o kadar çok seviyordu ki, ona haksızlık etmek, mutsuzluğa sürüklemek istemiyordu. 

Çaresizdi ve vajinismus hastalığından kurtulamayacağına o kadar çok inanıyordu ki, bari eşimi serbest bırakayım da, baba olsun aile olsun düşünceleri onu bu kararı almaya zorlamıştı. 

Boşanmak için başvuracaklarını aileye açıklayınca, adamın kardeşi çare aramak için araştırmalara başlamış ve bize ulaşmıştı. 

“Onlar birbirlerini çok seviyorlar nasıl boşanırlar” diyerek bize yardım çağrısını iletmişti. 

Çiftimize “son kez bu tedaviyi deneyin bu seferde olmazsa öyle boşanırsınız” demişti. Uzanan yardım elini tutarak hastamız ilk adımı atmıştı. 

Randevu günü korkarak odama girmesine rağmen ,ilk seans sonrası yüzündeki korku yerini kendine olan güvene bıraktı.  

Seans bittiğinde el ele odamdan ayrılan çiftimizden kısa süre sonra mutlu haberler aldık. Boşanma konuşmaları bitmişti. Artık bunun yerine ne zaman bebek sahibi olsak konusu gündemdeydi. 

Boşanmadan dönen, sevgiyle bağlı olan iki insanın ayrılığını önleyen bu tedavi de en önemli adım öncelikle uzanan yardım elini kabul edebilmektir. 

1.5 yıl sonra şehir dışından gelen hastamız tekrar mesaj attı. Mesajı açtığımda bebeklerinin fotoğrafını görünce ne kadar mutlu oldum anlatamam. Çiftin en mutlu anında akıllarına gelmek ise benim için tarifi mümkün olmayan güzellikte bir duygu. 

VAJİNİSMUS KADER DEĞİLDİR! BUNU ASLA UNUTMAYIN! KISA SÜREDE ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.