banner388
banner390
banner410
ÇOK ERKENDİ, ATATÜRK'ÜM......!!!!!
Doksan yıl öncesine kadar bizim, Erzurum, Samsun ya da Trabzon kadar hakkımız, toprağımız ve ilimiz olan, Kerkük, Musul, Süleymaniye ve Erdebil; 1937 de büyük siyası deha olan ATATÜRK tarafından, politik beceri ve olağan üstü stratejik ustalıkla toraklarımıza katılan HATAY kadar şanslı değildi.
Çünkü; O büyük dehanın ömrü yetmedi.
O, büyük deha ölmeseydi, bu gün, Kerkük, Musul, Süleymaniye ve Erdebil de bizim şehirlerimiz olmuştu. Hatta açizane bu satırları yazan Şerif Yılmaz'a göre Türkiye petrol satan ülkelerin arasında idi.
Musul, Kerkük, Süleymaniye ve Erdebil'in. Misak-ı millinin bir parçası olduğunu, 1 Mayıs 1920 de yaptığı bir konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk şöyle izah etmiştir: " Hep kabul ettiğimiz esaslardan biri belki de birincisi olan, tayin ve tespit edilirken, milli sınırlarımız İskenderun'un güneyinden geçer, doğuya doğru uzanarak Musul'u Süleymaniye'yi Kerkük'ü içine alır. İşte hududu millimiz (milli sınırımız) budur."
Aslında; Osmanlının çöküşünden sonra Anadolu işgal altına alınmıştır.
Türk ulusu canını dişine takarak Misak-ı milliyi korumak için büyük mücadele vermiştir. Kurtuluş savaşı diye tarihe geçen bu milli mücadele sununda Anadolu toprakları düşmandan temizlenmiştir. Musul, Hatay, Kerkük ve Erdebil işgal altında kalmıştır.

Ancak; bu durum Türkiye'nin milli politikasında nihai hedef olarak benimsenmiş ve kalmıştır. Uygun zaman ve uygun fırsat beklenmiştir.
Lozan barış anlaşmasının 3. maddesi 2. fıkrasına göre, askıya alınan Musul meselesi, Lozanın onaylanması için toplanan TBMM’sindeki gizli toplantıda büyük tartışmalara sebep olmuştur. Tartışmaların üzerine söz alan, büyük lider, MUSTAFA KEMAL, uzun ve etkili bir konuşma yapmış ve sözlerini şöyle tamamlamıştır:
" Efendiler, Musul meselesinin çözümünü savaşa girmemek için bir yıl sonraya bırakmak demek, ondan sarf-ı nazar etmek demek değildir. Belki bunun elde edilmesi için, daha kuvvetli olabileceğimiz bir zaman beklenmektedir.
Bugün sulh yaparız, bir ay, beş ay sonrada Musul meselesini çözmeğe milletçe kıyam ederiz."
Sözlerimin başında belirttiğim gibi; 1937 de Hatay'ı topraklarımıza büyük siyasi dehasıyla katan, büyük Türk milliyetçisi ATATÜRK, eğer ömrü vefa etseydi, bu gün KERKÜK'TE, MUSUL'DA, SÜLEYMANİYE'DE, ERBİL'DE TÜRK ŞEHİRLERİYDİ, TIPKI HATAY GİBİ.
Aramızdan zamansız ayrılan, en verimli olacağı zamanlarda bizi, onsuz bırakan büyük deha, eşsiz başkomutan ve değeri hiç bir zaman tartışılamayacak, milletine olan sevgisine hiçbir devlet adamının ulaşamayacağı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü ne kadar özlüyor ve ne kadar ona ihtiyacımız olduğunu hissediyoruz değil mi?
Ne hikmetse, biz Türklerde gerçek değerlerimizin kıymetini kaybettikten sonra anlıyoruz.
İlk anıt mezara gittiğimde, dualarını okuduktan sonra dilimden dökülen sözler geldi aklıma:
" BU KADAR ACELECİLİK NEDENDİ, EY BÜYÜK ATATÜRK'ÜM, NEDENDİ.? HALBU Kİ, YAPACAĞIN VE BİZE ÖĞRETECEĞİN ÇOK AMA ÇOK ŞEYLER VARDI."
 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şəbi Hicran 2017-01-07 16:56:01

Əminəm ki,türkün torpaqları türklərin olacaqdır.
Allahdan Mustafa Kmal Atatürkə rəhmətlər diləyirəm.

Avatar
Nilüfer Sungur 2017-01-07 18:46:01

Başkomutanımız Atatürk'ün erken gidişi ile Musul, Kerkük ve Erdebil türk topraklarının elinden kayıp gitmiştir. Şerif bey kaleminize yüreğinize sağlık yazınız o kadar yerinde olmuş ki sağolun varolun..

Avatar
selale hüseynova 2017-01-07 20:51:49

qeleminize qüvvet

Avatar
Mehmet Yalçın 2017-01-07 21:10:59

Değerli üstadımız güzel bir konuya değinmiş. Yapılan değerlendirme gayet yerinde. Musul, Kerkük ve Süleymaniye Hatay gibi Türk sınırları dahilinde olabilirdi. Neden olmasın.Yeterki ufku geniş azimli bir lideriniz olsun. Ne yazık ki bugün Atatürk'e daha çok ihtiyacımız var. Süleyman Şah Türbesi bulunduğu yerden adeta kaçırılarak getirildi. Bir bakımı vatan toprağı terkedildi. Ege adalarının Yunanistana kaptırılması Kıbrısın gözden çıkarılması basit meseleler değildir. Anlaşılan o ki Bizler Ecdat yadigarına sahip olamadığımız gibi atalarımızın ruhu ile de yaşamıyoruz. Amaçsız, idealsiz bir yığından farkımız yok.

Avatar
zafer öncel 2017-01-07 21:32:26

yani ....daha yapacak düzeltecek ,isteyecek ,öğretecek ,adam edecek çok şeyler vardı çook

Avatar
SEVIL QURBANOVA 2017-01-07 21:42:11

Qeleminize qüvvet üreyinize saqlik Werif bey

Avatar
Osman Yakali 2017-01-07 22:02:06

Ne güzel özetlemissiniz Şerif bey, ağzıniza kaleminize sağlik. Allah nasip etseydi de rahmetli 15,20 yıl daha yaşasa herşey gercekten cok farkli olurdu. Ölümunden sonra alel acele kanunlarla paramizin üzerine resmini yaptiranlar,tek parti iktidarlari bozulmasin diye yillarca amerikn mandacilari savunanlar,insanlari karneye baglayan, kendi ektigine, kendi imal ettigine muhtac edenler,kendi ucagini kendi arabasini yapana,calistiramasin diye benzinin dahi imha eden,kurulan traktör ve metal iş fabrikalarini kapanmasi icin herseyi yapanlar
YAPABİLİRLERMİYDİ ?Atatürk olsa !!
Ne iktidarlari ne muhalefetleri iş yapamasin diye önünu tıkayanlar,kargaşa,kaos ve ihtilallerle 50sene ülkemin önünü kesenler
YAPABİLİRLERMİYDİ ? Atatürk olsa !
Hülasa,hasta adam artık ayağa kalkmiştir.
Bunu bütün Dünya biliyor
Fakat benim kardeşim hala uyutulmaya calisiliyor
Ayrıştılmaya calisiliyor,Ama bundan sonra ilk hedef MÜREFFEH DEVLET STATÜSÜ ne erişmektir.

Avatar
Berivan 2017-01-07 22:20:03

Saygi ile önünüzde egiliyorum. Elinize kalem tutan Parmaklariniza saglik....
Ancak bukadar güzel özetlenebilirdi... " Atatürk"