banner388

Milletin harıl – harıl sarılacağı ve destekleyeceği bir siyasi oluşum aradığı bu bunalım döneminde ne hikmettir ki, CHP bir türlü bu milletin umudu olmayı beceremedi.

Cumhuriyetimizin yaşına eşit olan Türkiye'nin en kıdemli partisi konumunda ki CHP için; ortam her haliyle müsaitken bir türlü halk için umut olmayı ve halkımıza çıkış yolunu göstermeyi başaramaması bir tesadüften daha çok kronikleşmiş kısır CHP politikasının sonucudur.

Ülkemizdeki siyasi yapıya göz atacak olursak HDP nin Güney Doğuda itibar kaybı ve güven yitirme illetinden kurtulamadığını görmemek için kör olmak gerekir. Bölgede HDP den boşalan yeri doğal olarak CHP nin doldurması gerekirken ne yazık ki, CHP bölgede sanki yok gibi.
Halbuki; yaklaşık, 15 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan, yanlış uygulamalarla dağdaki teröristleri yerleşim alanlarına indiren, belli bir zaman olsa da teröristlerin halkı ezmesine sebep olan iktidar partisi bölge halkının mecburi umudu olmuştur.

Milliyetçi Hareket Partisinin iktidar partisini kayıtsız ve şartsız desteklemesi ile muhalefet etme görevini tek başına yapma durumunda kalan CHP nin mevcut ortamı lehine çevirememesinin nedenlerinin biriside,  Genel Başkanın yetersiz ve parti yönetme yeteneğinden yoksun olması gösterile bilir.

Atatürk'ün fikirlerinden ve ilkelerinden uzaklaşan CHP ye birde yöneticilerin yetersizliği eklenince Türkiye'nin en eski partisi olan bu parti hiçbir zaman iktidar alternatifi olamıyor. 

Ülke kalkınması için; yeni projeler üretemeyen, parti içerisinde ki, fikir ayrılıklarına tahammülsüz, her şeye karşı olmayı ve her şeyi reddetmeyi muhalefet yapma zanneden Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin son yıllarda ki terörist haklarını savunmaya soyunması ve terörist ölümlerin de taziye çadırlarına gidip boy göstermeleri de Milletin gözünde Partiyi yıpratmıştır.

Benim kanaatime göre, Atatürk'ün partisi hiçbir zaman; bu kadar cılız politikalar üreten, bu kadar kısır çekişmelerin içine batmış, bu kadar parti kişiliğinden uzak, bu kadar Türkiye'nin meselelerine uzak, bu kadar hedefsiz ve bu kadar milletin isteklerine duyarsız olmamıştır.

Erken seçim kararı alınmadan önce " Erken seçim " diye bas- bas bağıran CHP, seçim kararı açıklandığı halde bir türlü ne yapacağına karar verememiş ve Cumhurbaşkanı adayını belirleyip halka açıklayamamıştır. 

İyi Partiye 15 milletvekili göndererek Cumhur ittifakını ters köşe yatıran CHP ne yazık ki, bu hamlenin sonunu getiremeyerek yine tabanını sükut-ü hayale uğratmıştır.

CHP tabanında zerre kadar kabul görmeyecek isimler üzerinde kısır çekişmelerin son sürat devam ettiği Cumhurbaşkanı adayını belirleme çalışmaları, hem Türk Milletini hem de partiye gönül verenleri ümitsizliğe düşürmekten başka hiçbir şeye yaramamıştır.

Cumhuriyetimizle yaşıt olan bu siyasi partimizi yönetenler o kadar acemice ve şuursuzca hareket etmişlerdir ki, ellerinden gelse ve parti tabanından çekinmeseler; ülkemizi 15 Temmuz darbe teşebbüsüne getirmiş, Türk ordusunun şerefli mensuplarını sudan sebeplerle cezalandırmış ve görevlerinden uzaklaştırmış, devletimizin kripto odalarına yandaşlarını sokup devlet sırlarını tarumar ettirmiş, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü ve ANDIMIZI yasaklayan, FETÖ terör örgütü üyelerinin devletin her kademesinde söz sahibi olmasını destekleyen, PKK militanlarını sınırlarda davulla zurna ile karşılatmış ve PKK-PYD teröristlerini mahkemeye götüreceğine, mahkeme heyetlerini teröristlerin ayağına gönderen ve bu vatan hainlerine karşı barış söylemleri yapan Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayacaklardı.

Buraya kadar izah etmeye çalıştığım şekilde, Cumhuriyet Halk Partisi gerçekten iyi yönetilmiyor. İyi yönetilemeyen bir siyasi partinin ise; Halkın umudu olması ve iktidara yürümesi mümkün değildir.

Çağdaş uygarlık seviyesini yakalamış ve yakalamak isteyen ülkelerin iyi ve adil yönetilebilmesi, halkın huzur ve güven içinde yaşaması, yaşam seviyesinin yükselmesi, fırsat eşitliğinin adil dağılımı ve halkın refahı için iktidar kadar muhalefetinde önem arz ettiği bir gerçektir.
Keşke, milletimizin umutla sarılıp destekleyeceği bir siyasi parti olabilmeyi Atatürk'ün partisi olduğunu iddia eden " Cumhuriyet Halk Partisi " becerebilseydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taliye Çakır guzelbaba 2018-04-27 21:02:45

Duygu ve düşüncelerimize tercüman oluyorsunuz sağolun var olun çok güzel bir makale yazmışsınız saygılar

Avatar
Ayna haciyeva 2018-04-27 21:13:56

Üreyine sağlik şerf bey

Avatar
Turan Köz 2018-04-28 22:54:42

Güzel bir yazı olmuşta bunu Kılıçtaroğlu anlar mı dersiniz?

Avatar
Kadir Karayün 2018-04-27 21:10:34

Abdullah Gül sadece Erivana maç seyretmeye gittiği için bile Cumhurbaşkanı olamaz vede olmamalıdır.

Avatar
DILWAD ZEYNALOVA 2018-04-28 00:43:13

elleriniz var olsun

Avatar
Hilal Kara 2018-04-28 13:22:57

Bir gurubun partisi olmuş bu Cumhuriyet Halk Partisinden bize bir umutta doğmaz ülkeye yararda olmaz. Bir an önce gerçek kimliğine geri dönmeliler. Sanki kürtlerin partisi olmuşlar.

Avatar
K. Türk 2018-04-28 20:00:17

Halk partisi nereye gittiğini kendiside bilmeyen bir Mecnun.

Avatar
Serra Koçoğlu 2018-04-28 22:43:29

Hayret edilecek bir şey neden bu Halk partisi şaşkın ördek gibi anamıyorum.