banner388

Hamsi yine firarda!

Havaların soğumamasıyla birlikte, hamsi de Samsun ve Sinop açıklarından Gürcistan sularına kaçtı.

Hamsi yine firarda!

Havaların soğumamasıyla birlikte, hamsi de Samsun ve Sinop açıklarından Gürcistan sularına kaçtı.

05 Ocak 2020 Pazar 12:31
Hamsi yine firarda!

Balıkçılar, hamsinin kaçmasının havanın yeterince soğumamasından kaynaklandığı görüşünde. Birkaç ay öncesinde hamsi yatağı olan Sinop açıklarında artık hamsi bulunamıyor.

"20-25 gündür hamsiler Gürcistan’a kaçtı"

Konuyla ilgili konuşan Sinoplu balıkçı İsmail Değer; ”Bu sene havalar yeterince soğumadı. Havalar soğumadığı için hamsi yol buldu kaçtı gitti. Diğer senelerde ocak, şubat ayının sonlarına kadar hamsi tutardık. Denizin soğumaması bazen de denizin deniz soğuğu yapmasıyla balıklar kaçtı gitti. Gürcistan’a gitti. Yaklaşık 20-25 gündür hamsiler Gürcistan’a kaçtı. Sinop kayıklarımızın hepsi Gürcistan’da. Bu sene hamsi çok erken gitti. Palamudun olmamasıyla birlikte hamsinin erken çıkması, denizlerin de soğuk olmayışıyla birlikte hamsiler kuyulara girdi. Kuyulara girince de kuyularda kaldı. Bundan sonra da hamsinin olacağını sanmıyorum. Olsa da belki 3 kasa 5 kasa olur. Birkaç ay önce hamsi yatağı olan Sinop’ta şuan da hamsi yok. Hamsi Gürcistan'a kaçtı" dedi.

Ayrıca Değer, tezgahta satılan Gürcistan hamsisinin 12,5 TL olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem guven 2020-01-05 20:38:07

balikcilari egitmeden cezalar artirilmadan bu is cozumlenmez..cok beklersiniz hamsiyi..

Misafir Avatar
balıkçı 2020-01-07 00:28:16 @adem guven

balıkçı ne yaptı da balık kaçtı neyi eğitiyorsun boş konuşma balıkçılar devamlı denetleniyor sen sıcak yatağında yatarken eğitilsin dediğin balıkçı karadeniz dalgalarıyla boğuşuyor bol keseden sıcak yerden yaz bakalım.sonra da kilosu 10 tl hamsiye pahalı dee bırak bu işleri

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan 2020-01-05 13:10:06

Sanki hamsilerle akrabalığı var yok ukrayna ya gittiler

Avatar
Mustafa ASAN 2020-01-06 14:35:20

Uygulanan yanlış politikalar neticesinde ülkemiz kara sularından göç eden balığı utturmayarak, Maalesef Göçünü Tamamlayan Hamsiyi Gürcistan hükümetine para ödeyerek, halkına yediren bir ülkeyiz :)))))))))))))))))

Avatar
Mehmet 2020-01-06 14:46:08

Trollerin yem fabrikalarının işgüzarlığı denizleri kuruttular bu kadar açık ve net.