banner388

Fındık üreticilerini sevindirecek haber! 

Korona virüs pandemisi nedeniyle çay hasadında işçi bulmakta sorun yaşanmıştı. Aynı şekilde fındık hasadında da yaşanması beklenen işçi sorunun önüne geçecek bir proje geliştirildi. 

Fındık üreticilerini sevindirecek haber! 

Korona virüs pandemisi nedeniyle çay hasadında işçi bulmakta sorun yaşanmıştı. Aynı şekilde fındık hasadında da yaşanması beklenen işçi sorunun önüne geçecek bir proje geliştirildi. 

20 Mayıs 2020 Çarşamba 15:30
Fındık üreticilerini sevindirecek haber! 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 'Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor' projesini bu yıl da sürdürüp, salgın nedeniyle fındık hasadı için işçi bulamama endişesi yaşayan üreticilerin mahsulünü toplamayı hedefliyor. Karadeniz Fındık ve Mamülleri ihracatçı Birliği Başkanı (KFMİB) Edip Sevinç Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin fındık için yapmış olduğu mücadeleyi takdir ettiklerini belirterek şunları söyledi; “Ülkemizin dünya üretim ve ihracatında lider konumda bulunduğu fındık, bir emtia olmasının ötesinde Karadeniz Bölgesi’ndeki nüfusun çok büyük bir kısmını ilgilendiren sosyo-ekonomik bir öneme haiz olmakla birlikte ihracatının sıfıra yakın ithal girdi içermesi nedeniyle cari açığımızın finanse edilmesine doğrudan katkı sağlayan stratejik bir milli ihraç ürünüdür. Bu bağlamda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler tarafından yürütülmekte olan “Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor” projesine 2020 yılında da devam edileceği hususunu büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu projenin, ülkemizin en fazla fındık üretilen ili konumundaki Ordu’da bu sene gerçekleştirilecek hasadın Covid-19 salgınından asgari düzeyde etkilenmesine, üretici gelirlerinde azalma meydana gelmemesine ve istihdamda yaşanabilecek azalmanın önüne geçeceğine can-ı gönülden inanıyor, fındık üretiminde verim ve kalitenin artırılmasına yönelik çabalarından dolayı Sayın Güler’e en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

FINDIKÇILAR SEYEHAT YASAĞINDAN MUAF KALMALI 

Pandemiden kaynaklanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle bahçelerine ulaşamayan çok sayıda fındık üreticisi bulunmasının da üretimi olumsuz etkilemesinden ayrıca  endişe duyulduğunu da sözlerine ekleyen Sevinç şöyle devam etti; “Ağustos ayında verimli bir hasat elde edilebilmesi, içinde bulunduğumuz Mayıs ayı ve takip eden haftalarda fındık bahçelerinde tatbik edilmesi gereken gübreleme, ilaçlama ve diğer bakım çalışmalarının zamanında yapılması ile de doğrudan ilişkili olup, Karadeniz bölgesi dışındaki büyük şehirlerde yaşayan ve pandemiden kaynaklanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle bahçelerine ulaşamayan çok sayıda fındık üreticisi bulunmasının da üretimi olumsuz etkilemesinden ayrıca  endişe duyulmaktadır. Bu bağlamda gerçekleştirilen projede bahçe bakımına yönelik düzenlemelere de yer verilmesi hususu ile Çiftçi Kayıt Sistemi’nde bulunduklarını belgelendirmek kaydıyla, fındık üreticilerinin de çay üreticileri örneğinde olduğu gibi seyahat kısıtlamalarından muaf tutulmalarına yönelik düzenlemeler yapılmasını teminen Zat-ı Alilerince ilgililer nezdinde müzahir olunması, başta fındık üreticilerimiz olmak üzere tüm sektör tarafından şükran, takdir ve minnetle karşılanacaktır. “

BAŞVURULAR 1 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

'Fındığa Büyükşehir Eli Dokunuyor' projesinden yararlanmak isteyen bahçe sahipleri ve işçiler belediyesi tarafından oluşturulan platform merkezine ulaşarak kayıt ve talep oluşturacak. 1 Haziran tarihinde başlayacak ve fındık sezonu boyunca sürecek olan başvurular hafta içi 08.00- 17.00 saatleri arasında yapılabilecek. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yüksel 2020-05-20 19:44:43

işçiler muaf olacak diye dışardan samsun ordu giresuna gelen işçiler çadırlarda sağlıksız ortamlarda zaten hastalık taşıyacak o zaman fındık toplatacak kişi test yaptırsın gelen işçiye evde kalsınlar bahçe sahibi evinde baksın gelen işç,lere adamlarb doğudan geliyor zaten çadırda zaten sağlıksız hastalık ortamı var 3 5 kişi para kazanacak diye milletin sağlığıyla oynamayın