banner388
BU DURUM DEVAM ETTİKÇE DE TERÖRE GALİP GELEMEYECEĞİZ...

Yine yüreklerimizi yakan ve kanımızı donduran bir terör haberiyle üzüntülere gark olduk.Milletçe yaşadığımız ve böyle gidersede yaşamaya devam edeceğimiz TERÖR BELASININ başlıca sebeplerinden birincisi ve en önemlisi İSTİHBARAT ZAAFİYETİ olarak öne çıkmıştır.

Eğer siz; teröre muhatap olacak hatta binlerce defada olan bir ülke olarak, terör örgütleri tarafından, size yapıla bilecek eylemler ile ilgili, daha düşünce safhasında, olmadı ön etüt ve planlama aşamasında iken bilgi sahibi olamıyorsanız biliniz ki, ülke ve millet olarak İSTİHBARAT ZAAFİYETİ içerisindesiniz....
Planlama, hatta ve hatta düşünce aşamasındaki terörist saldırıları hakkında, önceden bilgi sahibi olmak, delil toplamak, devletin istihbaratla iştigal eden ilgili kurumlarının ana görevidir.Bunun nasıl organize edilmesi ve ne şekilde yapılması gerektiği ise, başta MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI olmak üzere JANDARMA İSTİHBARAT TEŞKİLATI VE EMNİYET İSTİHBARAT TEŞKİLATLARI dahil benzeri bütün teşkilatların bilmeleri gereken konudur.

Bu sistemin İNGİLTERE, JAPONYA, AMERİKA RUSYA, ALMANYA, İSRAEL ve diğer ülkelerde çok başarılı bir şekilde işlediğine şahit oluyoruz, Biliyoruz ki, bu ülkeler daha düşünce aşamasındaki terör eylemlerini istihbarat birimlerinin çalışması sonucunda bertaraf edip, teröristleri ve yardımcı etkenleri etkisiz hale getirmektedirler.
Bizim ülkemize gelince, ender olan birkaç terör eylemi hazırlığının dışında, terör eylemi hazırlığı içerisinde olan veya eylem yapa bilme istidadına sahip olanların hiç birisi eylem hazırlığı öncesi yakalanmamıştır. Maalesef, ülkemiz istihbarat birimleri bu başarılara sahip değiller.
Son yıllarda yapılan bir çok terörist saldırı, bu acı ve bir o kadarda üzüntü veren gerçeği gözümüzün içine sokmaktadır.
2011 de Ankara Kızılayda, 2016 da yine Kızılay da, yüzlerce insanımız yaşamını yitirdi,  (ki sanıyorum 250 den fazla idi) 700 ü aşkında sakat ve yaralı vatandaşımız var.İstanbul'da defalarca en sonuncusu ise dünkü çifte saldırıda ve yurdumuzunçeşitli bölgelerinde binlerce vatandaşımızı kaybetmemizin sebebide İSTİHBARAT ZAAFİYETİ değimlidir?
Eğri oturup doğruyu söylersek, Dağlıca, Aktütün gibi daha bir çok yerde Mehmetciklerimizin şehit edildiği, Uludere de, Yüksek ova da, Şemdinli'de vatandaşlarımızın  pırasa yaprağı gibi doğranması İSTİHBARAT ZAAFİYETİ olarak tarihe geçmiştir.

Bomba yüklü araçların ve canlı bombaların, sınır ötesinden onbinlerce kilometre yolu aşarak, tamda şehir merkezlerimizin ortasına ellerini kollarını sallayarak gelmeleri, meydanlarımızdaki yüzlerce vatandaşımızı hunharca ve canice katletmeleri sadece ve sadece İSTİHBARAT ZAAFİYETİNDEN kaynaklanmıyorsa, acaba, neden kaynaklanıyor.?

 İstihbarat birimlerimizin ve bu birimleri idare eden yetkililerimizin eylemlerden haber alamamaları ve bilgi sahibi olmamaları İSTİHBARAT ZAAFİYETİ değilse, adını ne koymalıyız.?
Ülkemizin geldiği noktaya baktığımızda, dünyada, Suriye, Irak, Afganistan ve bazı Afrika ülkeleri dışında bizim kadar terörü yaşayan başka ülke göremiyoruz.
Eğer, bizim ülkemizin İSTİHBARAT ZAAFİYETİ olmasaydı, yıllarca bu terör sürer miydi?. Yıllarca, dağı, taşı terörist bombalıyoruz diye bombalar mıydık?.
Eğer, İSTİHBARAT ZAAFİYETİMİZ olmasaydı, MİT TIRLARI İSPİYON EDİLEBİLİRMİYDİ?...........

Yaşadığımız dünyada hiçbir ülke güçsüz ve zafiyet içerisinde olan bir istihbarat teşkilatı ile güçlü olamaz. Güçlü olabilme,  hatta devlet olabilmek için, güçlü, dinamik, cesur karalar alabilen ve bu kararları uygulamaya koya bilen istihbarat teşkilatlarına ihtiyaç vardır.

Her elim ve acı olaydan sonra çıkıp, şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın kanı yerde kalmayacak beyanatları vererekte avunmak güçlü devletlere yakışan eylem biçimi değildir.
Evet biliyoruz ki, haçlı zihniyeti hortlamış. Amerika ve Avrupa birliği ülkelerinin başını çektiği, Türk düşmanlığı adı altındaki senaryo harekete geçirilmiştir. Meydana gelmiş olaylar gösteriyor ki, Türkiyenin üzerine oynanan oyunlar devam edecektir. Bizi bir yandan terörle diğer yandan ise ekonomi ile sıkıştırmaya devam edecekler.

İşte, tamda burada daha dik ve daha sağlam olmamız gereken yerde,  en çok ihtiyaç duyacağımız, İSTİHBARAT TEŞKİLATLARIMIZ günün şartlarına uygun hale getirilip güçlendirilmeli, çağın şartlarına göre donatılmalıdır. Eğer, güçlü ülke ve büyük millet olacaksak bunun bir an önce gerçekleşmesi farzdır. Unutmamak gerekir ki, büyük milletleri, güçlü ve donanımlı istihbarat teşkilatları yaratmıştır.

Not: İstanbul'umuzda ki, düzenlenen kanlı saldırıda yaşamını yitiren şehitlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifalar dilerim milletimizin başı sağ olsun.

Şerif YILMAZ 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zulfuliye dolma 2016-12-12 08:58:34

Soylediginiz gibi serif bey biran once onlem alinmassa daha cok canlar yanacak Allah korusun turkiyemiz elden gedebilir nalet olsun terrorre artik sehit vermiyelim basimiz sagolsun Turkiye

Avatar
terane memmedova 2016-12-12 09:57:58

Allah türk xalqina sebir versin

Avatar
BURAK AYRANCI 2016-12-12 07:40:17

Üstad ülkemizin acı gerçeklerini vurgu yaptıgın için teşekkürler harikasın . Şehitlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum

Avatar
Burak simsek 2016-12-12 07:48:34

Gereken herşeyi zaten siz aciklamissiniz ağzınıza yüreğinize sağlık şerif bey .. başımız sağolsun

Avatar
Ersoy 2016-12-12 08:30:39

Ağzınıza sağlık çok güzel söylemişsiniz keşke liyakata önem verilerek istihbarat tekrar güncellense ve muhalifleri takip etmek yerine teröristlere odaklansa diyorum ben de
Saygılar

Avatar
terane memmedova 2016-12-12 09:58:37

Allah tük xalqina sebir versin

Avatar
AYDIN SÜLEYMANOV 2016-12-12 10:17:15

COX DÖZEL ANLATMISINIZ ÜREYINIZE SAQLIK .QARDAW TÜRK XALQININ ACISI ACIMIZDIR.TERORU LENETLEYIRIK.VE TURK XALQININ KEDERIYLE BIRGE KEDERLENIRIK,ALLAHDAN SEBIR DILEYIRIK.

Avatar
batuhan şahin 2016-12-12 11:16:07

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ NE YAZIK Kİ VAR ANCAK MİTİN İÇERİSİDE OLDUKÇA ÇOK KAFA GEZDİRENLERİN OLDUĞUNU OKUYORUZ BUNUN İÇİN BİR AN ÖNÇE BU GİBİ GÖREVLERE MİLLİYETÇİ VATAN SEVER İNSANLARIN GETİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR KALAEMİNİZ SAĞ OLSUN ABİM BENDE İLAVETEN BİR KAÇ ŞEY YAZMAK İSTEDİM SAYILARIMLA