banner388

Makinesiyle 1 ton çay topladı

Rize’de bir vatandaş geliştirmiş olduğu makinesiyle 1 ton çay toplayabiliyor.

Makinesiyle 1 ton çay topladı

Rize’de bir vatandaş geliştirmiş olduğu makinesiyle 1 ton çay toplayabiliyor.

11 Eylül 2017 Pazartesi 15:48
Makinesiyle 1 ton çay topladı

Rize’nin Fındıklı ilçesinde yaşayan Hayrettin Civelek, 10 yıl önce benzinle çalışan bir makine aldı. Gerekli verimi alamadığını düşünen Civelek, kendi çabalarıyla geliştirdi. 

8 kişinin yaptığı işi makine tek başına yapıyor

Kendi çabasıyla geliştirdiği makine 8 kişinin topladığı çayı toplayabiliyor. Günde ise 1 ton çay toplama işini gerçekleştirebiliyor.


Hayrettin Civelek, "Çay toplamanın, genellikle kas gücüyle çalışan makaslarla yapıldığı için çok yorucu. Ben bu makineyi aldığım zaman biraz yabancılık çektim, istediğim verimi alamadım ve bazı değişiklikler yapmak için kendi kendime düşünüp neler yapabilirim hesaplamasını yaptım. İlk olarak makinenin ağız kısmından başladım, normal makas ağzından daha kısa olması sebebiyle ağız kısmında oynamalar yaptım. Sırtıma taktığım makine kasasının ağır olduğunu fark ettim ve daha portatif bir hale getirdim. Son olarak ise çay toplama bezinin dar olması sebebiyle etrafımda sürekli doldur boşat yapmak için birileri olmak zorundaydı ancak ben bunu daha büyütüp sentetik bir yapıya çevirdim. Sağlam ve daha çok çay alan bir bezle günde 8 kişinin topladığı çayı ben bir günde topluyor ve yorulmuyorum" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.