banner388

‘Fındık için adalet’ yürüyüşü Ordu’dan başladı

Fındık fiyatlarının düşüşünü protesto etmek amacı ile düzenlenen “ Fındık İçin Adalet” yürüyüşü Ordu’dan başladı. 

‘Fındık için adalet’ yürüyüşü Ordu’dan başladı

Fındık fiyatlarının düşüşünü protesto etmek amacı ile düzenlenen “ Fındık İçin Adalet” yürüyüşü Ordu’dan başladı. 

18 Eylül 2017 Pazartesi 13:46
‘Fındık için adalet’ yürüyüşü Ordu’dan başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından, düzenlenen ve yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş, yüzlerce vatandaşın Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanması ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’în yaptıkları konuşmalar sonrasında başladı. 

Fındık fiyatlarıın düşük olması, üreticinin farklı şekillerde protesto etmesi, son olarakda CHP’nin ‘Fındık için adalet’ yürüyüşü Ordu’dan başladı ve yürüyüş Çarşamba günü Giresunda son bulacak. Düzenlenen yürüyüşe yüzlerce vatandaşın yani sıra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da katıldı. 

Yürüyüş öncesi konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: “Üretici bir yıl boyunca emek verdiği ürünün karşılığını alamıyor. Üretici bugün mağdur. Şu anda borçlarını ödeyemiyor, çocuğunu okula gönderemiyor. Fındığı Avrupalı bir alıcıya teslim ettik. Ve maalesef kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Biz sesimizi yükseltince Tarım Bakanı TMO’nun ödemeleri 15 günde değil peşin yapacağını açıkladı. Demek ki sesimizi yükseltince, hükümeti uyarınca istediğimizi alabiliyoruz. Bugün başlatacağımız yürüyüş de böyle olacak” dedi.

Ordu’nun, Giresun’un, Karadeniz’in yanındayız diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “133 milletvekilimiz ve Genel Başkanımız adına fındık üreticisinin, Ordu’nun, Giresun’un, Karadeniz’in yanındayız. Sizi seviyoruz. Sizin sorununuz bizim sorunumuz” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 18.09.2017 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.