banner388

Festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı!

Ordu'da düzenlenen 2. Hamsi Festivali'nde Samsun-Ordu karayolunda seyir halinde bulunan araçlara 5 ton hamsi dağıtıldı.

Festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı!

Ordu'da düzenlenen 2. Hamsi Festivali'nde Samsun-Ordu karayolunda seyir halinde bulunan araçlara 5 ton hamsi dağıtıldı.

17 Kasım 2019 Pazar 17:04
Festivalde 5 ton hamsi dağıtıldı!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde belediye ve Fatsa Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Hamsi Festivali'ne ilgi büyüktü. 15 Temmuz Özgürlük Meydanı'nda özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin destek verdiği Hamsi Festivali'ne yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Festivalde Fatsa ve çevre ilçe belediyeleri tarafından başta Fatsa olmak üzere kurulan stantlarda bölge ürünlerinin tanıtımı yapıldı.

Birçok etkinlik gerçekleşti

Festivalde Dört Nala Atlar Grubu, bisiklet grupları etkinliği, Hamsi Yemekleri Yarışması, Karadenizli balıkçı ve hamsi fıkraları, yöresel halk oyunları, Mehteran konseri, Karagöz-Hacivat gösterileri yapılırken, yerel ve ulusal sanatçılar da gün boyu sahne aldı.

Toplam 5 ton hamsi

Ordu Valisi Seddar Yavuz ve beraberindeki protokol, Samsun-Ordu Karayolu'nda seyir halinde bulunan araçları durdurarak hamsi ekmek ikram etti. Araçlara toplam 5 ton hamsi dağıtıldı.

"Gelecek nesiller için bu festivaller önemli"

Festivali ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirdiklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar; “Festivalimizi geleneksel olarak yapmayı planlıyoruz. Fatsa Dernekler Federasyonu'muzun öncülüğünde düzenlenen bu organizasyona Fatsa ilçemizdeki birçok sivil toplum örgütü ve esnaflarımız destek olmaktadır. Geleneklerimizin göreneklerimizin yaşatılması, yeni nesillere aktarılması açısından bu festivallere çok önem veriyoruz. Görev süremiz boyunca ilçemizde düzenlenecek olan birçok festivale ev sahipliği ve desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2019-11-17 17:13:50

La Trabzon’a attığımız 5 gol şerefinemi yoksa