banner388

9.’su yapıldı, Karadeniz’de 'Formulaz' fırtınası

Karadeniz’in en renkli etkinliklerinden bir tanesi olan 'Formulaz'’in 9.'su Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirildi. 

9.’su yapıldı, Karadeniz’de 'Formulaz' fırtınası

Karadeniz’in en renkli etkinliklerinden bir tanesi olan 'Formulaz'’in 9.'su Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirildi. 

20 Ağustos 2017 Pazar 21:49
9.’su yapıldı, Karadeniz’de 'Formulaz' fırtınası

Bu yıl 9.’su düzenlenen Red Bull Formulaz yarışları yine renkli görüntülere sahne oldu. 1990’lı yıllara dayanan etkinlik bu yıl yine Karadeniz halkını 7’den 70’e bir araya getirdi. Bunun yanında bu yıl yarışmaya özel konuk olarak ünlü oyuncu Yunus Günçe katıldı.

Farklı tasarımlar ve el yapımı olmaları ile dikkat çeken Formulaz araçları tamamen tahtadan yapılmakta. Tahta arabalarla yokuş aşağı olan 1,6 kilometrelik parkurda 60-70 kilometre hıza ulaşıldı.

Kadınlar için özel yarışma 

9.su düzenlenen Red Bull Formulaz yarışlarında bu yıl ilk defa kadınlara özel bir yarış düzenlendi. Kıyasıya bir yarış sergileyen kadınlar izleyenlere heyecan ve eğlence dolu dakikalar yaşattı. 40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz’da yarışı ilk üç sırada bitirenler ve en ilginç tasarımı gerçekleştiren yarışmacı ödüllendirildi.

Yarışlara özel konuk olan Yunus Günçe yarışma ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Günçe: “Atmosfer şahane, bir defa isimden başlayan bir tatlılık var. Özünde eğlence var, her ne kadar bir yarışma olsa da. Her şey organik, çünkü insanı organik. Frensiz bir arabayla yarışmak büyük bir heyecandı. Bu başka bir yerde yaşayamayacağınız bir deneyim. Bu yarış Karadeniz insanının karakter özellikleriyle örtüşüyor. Hayatımın en keyifli günlerinden birini yaşadım” şeklinde konuştu.

Yarışma sonrasında konuşma yapan Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz: Tunca beldesinde 9.’su yapılan Formulaz yarışları her yıl olduğu gibi yine görkemli bir şekilde geçiyor. Bundan sonraki süreçte etkinliği ulusal boyuta çıkartmak istiyoruz. Ayrıca yarışların sponsoru olan Red Bull’a bu tür organizasyonlar yaptığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz ise “Tunca beldemizde her yıl olduğu gibi bu senede Formulaz yarışlarını yapmış bulunmaktayız. Gördüğünüz gibi Türkiye’nin her yerinden beldemize insanlar yarışlar için geliyorlar. Bundan sonraki süreçte amacımız Formulaz yarışlarını ulusal düzeye taşımaktır” ifadelerini kullandı.
 

Son Güncelleme: 20.08.2017 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.