banner388
banner390
banner410
BİZ DE DOKUNULMAZLIK İSTİYORUZ!
Bu sabah, haberleri izlerken sunucuya izleyiciler tarafından sosyal medya üzerinden gönderilen bir mesaj dikkatimi çekti.
Şuanda gündemde olan dokunulmazlık konusu ile ilgili bir mesaj paylaşmış izleyici. Kelimesi kelimesine tam olarak hatırlamıyorum ama anlatmak istediği şuydu; milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, onların güvenliği açısından sorunlar yaratabileceği için, ülkemizin durumu da şuan çalkantılı olduğu için dokunulmazlıkların kaldırılmamasının yerinde bir karar olacağını belirtmiş.

İste o dokunulmazlık maddeleri:
Yasama Dokunulmazlığı” başlığını taşıyan 83. maddeye göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, meclis çalışmalarındaki oy ve sözlerinden, mecliste ileri sürdükleri düşüncelerden, o oturumdaki başkanlık divanının teklifi üzerine meclisçe başka bir karar alınmadıkça bunları meclis dışında tekrarlamak ve açığa vurmaktan sorumlu tutulamazlar (mad. 83/1)
Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, meclisin kararı olmadıkça, tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. Ağır cezayı gerektiren suç üstü hali ve seçimlerden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla, Anayasanın 14. maddesindeki durumlar (Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve cumhuriyetinin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin bir kişi veya zümre tarafından yönetilmesini veya sosyal bir sınıfın diğer sosyal sınıflar üzerinde egemenliğini sağlamak veya dil, ırk, din veya mezhep ayırımı yapmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet kurmak maksadıyla kötüye kullanılmış olması), bu hükmün dışındadır. Ancak bu halde yetkili makam, durumu hemen ve doğrudan doğruya Türkiye Büyük Millet Meclisine bildirmek zorundadır (mad. 83/2). 

Canım kardeşim; milletvekillerinin dokunulmazlıklarına sıra gelinceye kadar, onların can güvenliğini bu kadar dert edene kadar anneni düşün, varsa kız kardeşini, kız arkadaşlarını, olan ya da olacak olan kızını düşünsene sen. Ülkemizde kadın cinayetleri artarak devam ediyor, küçücük çocuklara kız erkek ayırt etmeden hemen hemen her gün bir yerlerde tecavüz ediliyor. Artık otobüs, minibüs, apartman, sokak, cadde fark etmiyor; kadınlar, kızlar her an tacize uğruyor. İnsanlar ölüyor senin ülkende!!! Her gün kaç tane şehit haberi duyuyorsun, okuyorsun. Belki cenazesi arka sokağından kalkıyor.
Sabah vakti kalkıp milletvekillerinin dokunulmazlıklarını düşüneceğine de ki: kaldırılsın bütün dokunulmazlıklar, bu ülkede yalnızca KADINLARA VE ÇOCUKLARA DOKUNULMASIN ARTIK!
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2016-05-06 16:32:33

Kadın ve çocuklara dokunan şerefsiz mahlukatlar için dokunulabilecek bir ortamda oluşturulabilir.eski bi tabir le böylelerini sallandıracaksın taksim meydanında diye bi laf var ya işte böylelerini asfalta yapıştırın üstünden geçilmeli. Dünya medenileştikçe herşey geliştikçe bu tip olaylar azalacağına artıyor. Bu duruma susmak bizim ayıbımız. Değerli yazar kardeşim çok önemli bi konuya değinmiş.duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederim

Avatar
Doç. Dr.Turgut Ortak 2016-05-06 17:00:37

Çok haklısınız Kübra Hanım. ..En değerli varlıklarımız ayrı tutulmalı. ..Onlara dokunulmamalı..

Avatar
Suna 2016-05-06 17:05:50

Toplumun kanayan yarasını kaleme aldığınız için teşekkür ederim.Emeğinize,düşüncelerinize,kaleminize sağlık...

Avatar
Şengül Böcü 2016-05-06 18:41:18

Elinize ve kaleminize sağlık Kübra Hanım.

Avatar
Emine samsunlu 2016-05-06 21:38:22

Gündem bence de kadınlar ve çocuklar olmalı. Son günlerde böyle haberler olmayan kanal yok.tecavüz, şiddet, cinayet haberleri hergün var...

Avatar
Keke 2016-05-07 07:46:39

Eline diline kalemine saglik.herkese dokunulsun cocuklara ve kadinlara dokunulmasin.

Avatar
Fatma Arslan 2016-05-07 11:17:02

Canım ağzına sağlık kalemine sağlık bu ülkenin senin gibi düşünen ve sözünü esirgemeyen genç yazarlara ihtiyacı var.

Avatar
Fatma Arslan 2016-05-07 17:11:41

Eline yuregine sağlık