banner388

Silika Jelleri Çöpe Atmadan Önce Bir Daha Düşünün!

Özellikle yeni aldığınız ayakkabı kutularının içindeki minik beyaz paketin ne işlere yaradığını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız?

Silika Jelleri Çöpe Atmadan Önce Bir Daha Düşünün!

Özellikle yeni aldığınız ayakkabı kutularının içindeki minik beyaz paketin ne işlere yaradığını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız?

18 Mart 2017 Cumartesi 15:50
Silika Jelleri Çöpe Atmadan Önce Bir Daha Düşünün!

 Silika Jel olarak bilinen bu küçük beyaz paketler bakın ne işe yarıyor...

* Fotoğrafçılıkla uğraşanların en büyük sorun kameralarının lensinin buğulanmasıdır.Kamera çantasının içinde bulunduracağınız silika jel ile kameranızın lensinin bir daha asla buğulanmaz.

* Tamir çantanızın içine atacağınız bir silika jel ile aletleriniz bir daha asla paslanmaz.

* Aracınızın camının önüne koyacağınız yeterli sayıda silika jel ile ön camınızın bir daha buğulanmayacağını göreceksiniz.

* Tıraş bıçağınızı mutlaka kapalı bir kutunun içinde tutun ve bu kutunun içine silika jel koyarak, bıçağın paslanmasını, keskinliğini kaybetmesini engelleyebilirsiniz.

* Eğer gül kurutmayı seviyorsanız hemen onları silika jeli ile yan yana koyun, çünkü sonucu görünce şok olacaksınız!

* Eski eşyalarınızı sakladığınız kutunun içine atacağınız silika jel ile kutudaki nem ortadan kalkacak ve eşyalarınızın eskimesini önlenecektir.

* Islak kıyafetlerinizi çantanıza, bavlunuza koymak zorunda kalırsanız kötü kokmamaları için çantanızın içine silika jel koymalısınız. Böylelikle eşyalarınız tıpkı yeni yıkanmış gibi kokacaktır.

* Gümüş çatal, kaşık ve bıçaklarınızın olduğu çekmecenin köşesine bir silika jel yerleştirdiğiniz takdirde renklerinin zamanla solmadığını göreceksiniz.

* Tohumlarınızı sakladığınız yere silika jel koyarsanız kış günlerinde bile tohumlarınız çürümez.

* Spor çantanıza koyacağınız silika jel sayesinde spor kıyafetlerinizin kötü kokmasını engelleyebilirsiniz.

* Telefonunuzu suya düşürdüyseniz hemen SIM kartınızı ve bataryanızı çıkartıp içi silika jel dolu bir kabın içine koymalısınız, çünkü silika jel telefondaki nemi alır.

Anahtar Kelimeler:
Silika Jel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.