banner388

Samsun'da Teknofest'e Büyük Hazırlık!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde TEKNOFEST toplantısı yapıldı.

Samsun'da Teknofest'e Büyük Hazırlık!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde TEKNOFEST toplantısı yapıldı.

10 Mart 2022 Perşembe 19:34
Samsun'da Teknofest'e Büyük Hazırlık!

Dünyanın sayılı havacılık festivallerinden biri olan TEKNOFEST rüzgârı bu yıl kuzeyden esecek. 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz'in gözbebeği olan Samsun ilinde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl roketten tutun otonom sistemlere, yapay zekâdan sualtı sistemlerine kadar 39 farklı teknoloji yarışması gerçekleşecek. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ise TEKONOFEST ile ilgili yüksek katılımlı toplantı düzenlendi. OMÜ Senato Salonunda yapılan toplantı Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı öncülüğünde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, TEKNOFEST ile ilgili gelişmeleri tekrar değerlendirmek ve son durumu gözden geçirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyleyerek sözü Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’a bıraktı.

TEKNOFEST açılış sürecine ilişkin bir takım değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ise OMÜ olarak TEKNOFEST ile bir teknoloji kültürü ve teknoloji altyapısı oluşturmayı istediklerini söyledi. Bu amacı gerçekleştirmek için kayda değer bir bütçe ayrıldığına vurgu yapan Ünal; “TEKNOFEST’e başvuran, desteğe ihtiyaç olan her üyeye, her takıma, her kuruma bir şekilde destekte bulunmak, kendi imkânlarını kullandırmak istiyoruz. Bu sene ciddi bir katılım olması bekleniyor. Halihazırda şu an da bizim desteklediğimiz öğrenci sayısı yaklaşık olarak 400. 11 adet de üretim atölyesi ve bu atölyelerin kendilerine ait bir tasarım konseptleri var. Bu atölyelerin bir çok prototip üretimleri de olacak. KİTAM’ı da bu süreçlere dahil ederek bölgede bir çekim merkezi, bir güç oluşturup bölgeyi merkeze çekmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

“DESTEKLEMEYE DEĞER HER PROJEYE DESTEK VERECEĞİZ”

TEKNOFEST 2022 teknoloji yarışmaları başvuru şartlarına da değinen Ünal, yarışmaya başvurulan projelerin değerlendirildiği bir jüri takımı olduğunu ve bu jürilerin onayından geçen projelerin destekleneceğini kaydetti. Desteklenmeye değer her projeye katkı sunulacağını söyleyen Ünal “Yarışma başvuruları konusunda hedefin üzerinde bir katılım oldu. Hedefimiz bin katılımdı ama yıl sonuna kadar bu sayı 2 bine yaklaşacak. Bu yoğun ilginin sürdürülmesi, proje yazma ve takip etmeye yönelik kalıcı bir kültür oluşturulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

“2022 HEDEFİ AKREDİTASYON ALMIŞ BİR LABORATUVAR”

TEKNOFEST çerçevesinde akademisyenlerin çalışmaları için bir laboratuvarı geliştirdiklerini aktaran Ünal “2022 yılı içerisinde laboratuvarın tanımlanabilmesi ve kabul edilebilmesi için akreditasyon alması gerekiyor. Yani bahsettiğimiz bu projeleri fiilen ihtiyaç duyulan cihazlarla donatılmış ve akreditasyon almış bir laboratuvarı ön görüyoruz. Fiilen ihtiyaç duyduğumuz öngördüğümüz hedefleri gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğumuz cihazlarla oluşan bir laboratuvarın alt yapısını oluşturmayı hedefliyoruz. 2022 yılı içerisindeki temel hedeflerimizden bir tanesi budur” ifadelerini kullandı.

Toplantıda TEKNOFEST Akademik Koordinatörü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, ‘Sayılarla Teknofest Faaliyetleri’ adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
TeknofestTeknofest Samsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2022-03-10 20:23:40

Recep Sancak senin işin Teknofest değil... Merak ediyorum OMÜ yönetimi olarak siz bu ülkenin bakanından ( bakanlığından ) daha mı üstünsünüz? Sizin yönetiminiz bakanlar üstü mü ki bakanlığın kararını uygulamıyorsunuz? Lütfen bir açıklama yapın , kim takar çalışma bakanını deyin , ben O'nun kararlarını takmıyorum deyin de biz de neyin ne olduğunu bilelim!...