banner388

Protez 6. parmak geliştirildi

Dani Cloda adlı bir kişi, altıncı parmak adlı bir protez geliştirdi.

Protez 6. parmak geliştirildi

Dani Cloda adlı bir kişi, altıncı parmak adlı bir protez geliştirdi.

07 Temmuz 2017 Cuma 21:23
Protez 6. parmak geliştirildi

Royal College of Art  mezunu Dani Cloda, 3D yazıcıyla altıncı parmak adlı bir protez geliştirdi.Bu sayede 5 parmağınızla yapamadığınız eylemleri 6. protez parmakla yapabileceksiniz.

ENGELLİLERDEN ZİYADE YETENEK İÇİN TASARLANDI

Cloda, bu protezi parmakları veya elini çeşitli sebeplerden dolayı kaybeden insanlardan ziyade sağlıklı 5 parmağı olan insanların daha çok yeteneğe sahip olması için geliştirdi. 
Clode, geliştirdiği protez için yaptığı açıklamada, "Protez kelimesinin kökeni konusuna rastladım ve protezin ek olarak anlamına geldiğini buldum. Bu bana protezleri düzelten veya yerini alan olarak değil uzantı olarak algılamam için ilham verdi." dedi.

PROTEZ PARMAĞIN ÖZELLİKLERİ

Protez, var olan 5 parmağımıza yeni bir parmak ekliyor. 
Bu parmak Bluetooth ve motorun yer aldığı bilekliğe kablolarla bağlanıyor. 
Cihazın kontrolü ise taban altına yerleştirilen basınç sensörleriyle gerçekleştiriliyor. 
Kontrol ünitesi de aynı şekilde ayakkabıya iliştirilebiliyor. 
Bluetooth bağlantısıyla iletilen komutlarla parmak kapanıp açılabiliyor ya da basit sürükleme hareketlerini yapabiliyor.

EN ÇOK GİTAR ÜZERİNDE İŞE YARIYOR

Deneyen kullanıcıların ilettiklerine göre altıncı parmak, en çok gitar üzerinde zorlu akorlar çıkartırken işe yarıyor. Öte yandan bu protez, gelecekte vücudumuzu geliştirebileceğimizin bir kanıtı olarak gösterilebilir.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.