banner388

İlk trilyon dolarlık şirket kim olacak?

Teknoloji devleri arasındaki rekabet, yapımların yanı sıra ekonomik alanda da kendini gösteriyor.

İlk trilyon dolarlık şirket kim olacak?

Teknoloji devleri arasındaki rekabet, yapımların yanı sıra ekonomik alanda da kendini gösteriyor.

11 Nisan 2017 Salı 11:25
İlk trilyon dolarlık şirket kim olacak?

Teknoloji alanında gelişme gösteren şirketler; büyüme hızları en fazla olan ve şirketler arasında da daha çabuk bir yükselişe geçen firmalar olarak kendini göstermektedir. Bu alanda ilk olarak Apple firması bilinmekte ve 750 milyon dolarlık hissesiyle; teknoloji şirketleri arasında önemli bir noktada yer alıyor. İkinci sırada da Amazon firmasını görülmektedir. Ancak ortaya çıkan son gelişmeler liderlik koltuğunun değişiminin de habercisi olma niteliğinde kendini gösteriyor.

Amazon şirketinin Dubaili bir alışveriş şirketine satılacak olması; söz konusu firmanın hisselerinde kayda değer bir yükselişe sebep oldu. Bu satışın gerçekleşmesinden sonra teknoloji şirketleri arasında başlayacak olan liderlik yarışının zaman içerisinde daha da kızışabileceğini de söyleyebilmek mümkün olacaktır. Zaman içerisinde Amazon’un Apple’ı liderlik koltuğundan indirip indiremeyeceğine dair gelişmelere de tanıklık edebilecek ve Apple’ın bu duruma nasıl bir tepki koyacağına da tanıklık edebiliriz.

Son Güncelleme: 11.04.2017 11:30
Anahtar Kelimeler:
şirket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.