banner388

Hawking, Dünya Venüs olacak!

Ünlü İngiliz fizikçi, Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hawking, Dünya Venüs olacak!

Ünlü İngiliz fizikçi, Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

03 Temmuz 2017 Pazartesi 22:24
Hawking, Dünya Venüs olacak!

Kuantum fiziği ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü fizikçi Stephen Hawking, "Trump'ın eylemleri Dünya'yı, sıcaklığı 250 derece olan ve sülfürik asit yağan Venüs gibi olmanın eşiğine getirebilir." dedi.

Hawking, ABD Başkanı Donald Trump'ın aldığı ülkesinin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararının Dünya'ya zarar verebileceğini söyledi. Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinin geri alınamaz iklim değişikliklerine yol açacağını belirtti.

DÜNYA VENÜS OLABİLİR

Hawking, "Bu adım Dünya'yı Venüs gibi sera gezegen olma yoluna sokabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Hawking, "Küresel ısınmanın tersine çevrilemez hale geleceği taşma noktasına yakınız. Trump'ın eylemleri Dünya'yı, sıcaklığı 250 derece olan ve sülfürik asit yağan Venüs gibi olmanın eşiğine getirebilir. İklim değişikliği karşılaştığımız en büyük tehlikelerden biri, eğer şimdi harekete geçersek önleyebiliriz. Donald Trump, iklim değişikliğinin kanıtlarını inkar ederek ve Paris İklim Anlaşması'ndan çekilerek güzel gezegenimiz için önlenebilir çevresel zarara neden olacak ve bizim ve çocuklarımız için doğal yaşamı tehlikeye atacak." ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından (Brexit) İngiltere araştırmalarının tamir edilemez biçimde zarar göreceğini söyleyen Hawking, bilimin iş birliğinde bir çaba olduğuna dikkati çekerek Brexit'in İngiliz bilimini yalnızlaştıracağını ve içe dönük hale getireceğini anlattı.

Ünlü İngiliz bilim adamı Hawking, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı geniş kapsamlı çalışmalarla tanınıyor. Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken yakalandığı motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamayan, kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemine sadece yanak kaslarından birini kullanarak komut veren Hawking, bu şekilde günde yaklaşık 2 bin 500 kelimeyle iletişim kuruyor ve bilimsel çalışmalarını sürdürüyor. Araştırmaları 40'ın üzerinde dile çevrilen Hawking, bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük deha olarak görülüyor.

Kaynak:Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.