banner388

GetContact uygulaması zararlı mı? Telefona nasıl kaydedildim uygulaması

Son günlerde Getcontact isimli telefona nasıl kaydedildim uygulaması ile vatandaşlar arkadaşlarının telefonlarına nasıl kaydedildiğini öğrenmeye çalışıyor.

GetContact uygulaması zararlı mı? Telefona nasıl kaydedildim uygulaması

Son günlerde Getcontact isimli telefona nasıl kaydedildim uygulaması ile vatandaşlar arkadaşlarının telefonlarına nasıl kaydedildiğini öğrenmeye çalışıyor.

28 Mart 2018 Çarşamba 11:03
GetContact uygulaması zararlı mı? Telefona nasıl kaydedildim uygulaması

Kısa sürede hızla yayılan Getcontact isimli telefona nasıl kaydedildim uygulaması en fazla indirilen uygulamalardan birisi oldu. Siber güvenlik uzmanları ve bilişim sektörünün önde gelen isimleri bu tür uygulamalar için vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

GetContact NEDİR?


GetContact, diğer kişilerin sizi rehberine nasıl kaydettiğin gösteren bir uygulama. Her uygulamayı yükleyen kişi cihaz erişimine izin veriyor. Bunun yanı sıra GetContact uygulamasında arama engelleme gibi bir den fazla özellik yer alıyor. 

Bu tür uygulamaları indiren kişilerin rehberleri, internet şifreleri ve cihazdaki tüm bilgileri risk altına giriyor.

REHBERİ KOPYALAYABİLİRLER

Adtorium Kreatif Ajans Genel Müdürü Burak Öksüz konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Getcontact güvenlik açısından açıkca şüpheler ortaya  koyan bir uygulamadır. Uygulamanın çalışma mantığı şu şekilde işliyor: ortada bir veri havuzu var, ve her geçen gün bu havuzu kullanıcılar olarak daha da büyütüyoruz ve uygulamaya katkıda bulunuyoruz. Biz nasıl katkıda bulunuyoruz dersek de cevap ortada beni kim nasıl kaydetmiş telefonuna diye merak ettiğimiz ve uygulamayı indirdiğiniz anda uygulama sizden rehberinize erişim izni istiyor. Bu da ne demek: örneğin bin kişilik bir rehberim varsa ben anında bin kişilik katkıda bulundum veri havuzuna. Böylece arkadaşlarım beni nasıl kaydetmiş diye merakımızdan dolayı aslında karşı tarafa inanılmaz bir numara havuzu tahsis etmiş oluyoruz" dedi.

"EN BÜYÜK GÜVENLİK SORUNU"

Kişisel verilerimizin güvende olmadığına dikkat çeken Adtorium Kreatif Ajans Genel Müdürü Burak Öksüz, "Aslında işin ilginç yanı facebook veri skandalının gündemde olduğu bir zamanda böyle bir uygulamanın çıkıp bu denli başarılı olmasıdır bana kalırsa. Hem #deletefacebook kampanyası oluşturdu tüm dünya, hem de getcontact uygulamasına birkaç gün içerisinde müthiş bir ilgi oldu. Facebook veri skandalı ile tüm dünya A’dan Z’ye şunu görmüş oldu. Kişisel verilerimiz hiçbir şekilde güvende değil. Sızdırma bilgi gibi gözükmüş olsa bile bu veriler bir yerden bir yere satıldı. Kendi rızamızla bu uygulamayı indiriyorsak rehberimizi bu havuza attığımızdan belli bir süre sonunda değişik değişik firmalardan bahis sitelerinden gelen smsleri de yadırgamamamız ve dövünmememiz gerekiyor. En büyük güvenlik sorunu da bu. Get contact vasıtasıyla telefon numaramız doğru ya da yanlış her firmada her bireyde elden ele rahatlıkla satılabiliyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.03.2018 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.