banner388

Facebook'un insan beynine zararı

Uzmanlar Facebook kullanıcılarında maddi bağımlılarında görülen hacim azalmaları durumunun yaşandığına dikkat çekti.

Facebook'un insan beynine zararı

Uzmanlar Facebook kullanıcılarında maddi bağımlılarında görülen hacim azalmaları durumunun yaşandığına dikkat çekti.

08 Haziran 2017 Perşembe 12:32
Facebook'un insan beynine zararı

Sosyal medyalarda geçirilen vakitlerin insan sağlığı üzerindeki etkilere kimi zaman dikkat çekilen araştırmalar yapılsa da Facebook'un bağımlılık yaptığı kanıtlandı.

Ülke olsaydı dünyanın en büyük 3.büyük ükesi olacağı ifade ediliyor

Her gün yaklaşık olarak 8 milyar dakika vakit geçirildiği ve 285 milyon içeriğin paylaşıldığını ifade eden Psikiyatri Uzman Yrd.Doç Dr. Alptekin Çetin, Facebook ülke olarak kabul edilmesi halinde dünyanın en büyük üçüncü nüfusuna sahip ülke olacağını belirtti.

İnsan beyni üzerindeki zararları

Bilimsel çalışmalarda Facebook kullanımını yoğun şekilde uygulayan kişilerde beynin amigdala bölgesinde maddi bağımlılarında görülen  hacim azalmaları durumuna rastlanıldığı ifade ediliyor. Bunun sonucu olarak da hafıza problemleri-unutkanlık-yorumlama yeteneğinde belirli aksaklıkların oluşabileceğini dikkat çekiliyor.

İnternet kullanımı konusunda insanların daha dikkatli olmaları gerektiğinin altı çizilrken farklı diğer aktivitelere daha fazla vaktin ayrılması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak:Habertürk

Son Güncelleme: 08.06.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.