banner388
banner390
banner410
banner408

Bayraktar AKINCI TİHA Uçuş Rekoru Kırdı!

Test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B TİHA bugün gerçekleştirilen test uçuşunda rekora uçtu. AKINCI, 40 bin 170 feet yüksekliğe çıkarak Türk milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırdı.

banner269

Bayraktar AKINCI TİHA Uçuş Rekoru Kırdı!

Test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B TİHA bugün gerçekleştirilen test uçuşunda rekora uçtu. AKINCI, 40 bin 170 feet yüksekliğe çıkarak Türk milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırdı.

11 Mart 2022 Cuma 22:10
Bayraktar AKINCI TİHA Uçuş Rekoru Kırdı!

Savunma Sanayii Başkanlığının öncülüğünde yürütülen AKINCI projesi kapsamında Baykar tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) B modeli geçtiğimiz hafta gökyüzüne kavuşmuştu. Bayraktar AKINCI TİHA’nın 2 X 750 HP olmak üzere toplam 1500 HP’ye sahip olan B modeli devam eden test uçuşlarında Türk milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu kırmayı başardı.


40 BİN 170 FEET'E ÇIKTI

Kar, kış demeden Çorlu’da test uçuşlarına devam eden Bayraktar AKINCI B, farklı irtifalarda gerçekleştirdiği testlerin ardından 40 bin 170 feet yüksekliğe  kadar çıktı. Bayraktar AKINCI B, böylece yerli ve milli bir hava aracının çıktığı en yüksek irtifaya ulaşmış oldu.

ESKİ REKOR İSE O DA AKINCI’YA AİT

29 Ağustos 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen törenle envantere giren Bayraktar AKINCI TİHA, 8 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirdiği uçuş testinde 38 bin 39 feet yüksekliğe çıkarak havacılık geçmişimizin irtifa rekorunu kırmıştı. Bayraktar AKINCI TİHA’lar hâlihazırda güvenlik güçlerimiz tarafından devamlı olarak operasyonel görevlerde kullanılıyor. Şu ana kadar güvenlik güçleri envanterine 6 adet Bayraktar AKINCI TİHA girdi.

İKİ ÜLKE İLE İHRACAT SÖZLEŞMESİ İMZALANDI


Bayraktar AKINCI TİHA için şu ana kadar 2 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler dahilinde Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023 yılından itibaren periyodik takvime uygun olarak teslim edilmesi hedefleniyor. İlk milli İHA ihracatını 2012'de gerçekleştiren Baykar, 2021’de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatını tamamlayarak gelirlerinin yüzde 80’den fazlasını ihracattan elde etti. Milli TİHA Bayraktar AKINCI’ya ilgi duyan birçok ülke ile de görüşmeler  hız kesmeden devam ediyor.

BAYRAKTAR AKINCI C'DE YOLDA

Envantere yeni giren Bayraktar AKINCI A TİHA, 2 X 450 HP olmak üzere toplam 900 HP güce sahip motorlarla aktif olarak görev yapıyor. Milli TİHA’nın yeni versiyonu Bayraktar AKINCI C ise 2 X 950 HP olmak üzere toplamda 1900 HP motor gücüne sahip olacak. Bayraktar AKINCI C TİHA’nın da ilk uçuşunu önümüzdeki aylarda yapması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA

Anahtar Kelimeler:
BayraktarIhaBaykar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2022-03-12 10:56:38

Bu kardeşimize sahip çıkalım bu ülke için çok yararlı bir insan