banner388

Ay'a Mavi Ay'la gidilecek

Aya yapılacak görevler için tasarlanan uzay modülü “Mavi Ay” tanıtıldı.

Ay'a Mavi Ay'la gidilecek

Aya yapılacak görevler için tasarlanan uzay modülü “Mavi Ay” tanıtıldı.

10 Mayıs 2019 Cuma 22:19
Ay'a Mavi Ay'la gidilecek

Ay'a yapılacak görevler için tasarlanan ve “Mavi Ay” adını verdikleri uzay modülünü ABD’li milyarder Jeff Bezos Washington'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.Dünyanın en zengin adamı, Amazon'un başkanı ve uzay şirketi Blue Origin’in sahibi Jeff olan ABD’li milyarder Jeff Bezos, “Bu inanılmaz bir araç ve Ay'a gidecek” dedi.

Aracın Ay'ın buz kütleleri olduğu keşfedilen güney kutbundaki kratere inmesi hedefleniyor. Kraterdeki buzdan elde edilecek sudan ise ayrıştırılma yoluyla hidrojen üretilmesi planlanıyor. Bu hidrojenin uzay aracının güneş sistemi içindeki yeni görevlerini sürdürmesi için gerekli yakıta dönüştürülmesi de planlar arasında. 

“Mavi Ay” adı verilen uzay modülü Ay’a insanları ve teçhizat indirdikten sonra, kendi kendine hareket ederek ve Ay yüzeyinde dolaşabilecek. Uzay modülünün ayrıca Ay yörüngesine uydular yerleştirebileceği de belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
Ay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.