banner388

Apple Shazam'ı satın alıyor

Apple, dünyaca ünlü müzik şirketi Shazam'ı satın alma görüşmelerinde sona geldi.

Apple Shazam'ı satın alıyor

Apple, dünyaca ünlü müzik şirketi Shazam'ı satın alma görüşmelerinde sona geldi.

10 Aralık 2017 Pazar 15:08
Apple Shazam'ı satın alıyor

Apple, Shazam'ı satın alma görüşmelerinde sona geldi. Daha önce Beats Audio'yu satın alarak ses teknolojilerine yatırım yapan Apple, bu kez ise gözünü Shazam'a dikti.


Business Insider’da yer alan habere göre, satın alma işleminin gerçekleşmesi durumunda Shazam'ın geliştirdiği ses tanıma teknolojisi Apple'ın online müzik platformuna adapte edilecek ve kullanıcılar tek bir noktadan merak ettikleri şarkıları öğrenebilecek. 


İlk olarak 2009'da piyasaya sürülen Shazam, 1 milyardan fazla indirilerek kısa sürede büyük bir başarı elde etmiş oldu. Konu ile ilgili henüz Shazam yada Apple yetkililerinden bir açıklama gelmedi. Geçen yıl 50 milyon dolar gelir elde eden Shazam için Apple'ın 450 milyon dolar ödemeye hazır olduğu öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
AppleShazam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.