banner388

Afrin'deki askerlerimize önemli uyarı

Suriye'nin Afrin bölgesindeki harekata katılan askerlere, sosyal medya uzmanı önemli bir uyarıda bulundu.

Afrin'deki askerlerimize önemli uyarı

Suriye'nin Afrin bölgesindeki harekata katılan askerlere, sosyal medya uzmanı önemli bir uyarıda bulundu.

09 Şubat 2018 Cuma 09:17
Afrin'deki askerlerimize önemli uyarı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin operasyonu kapsamında Suriye’nin Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı düzenleniyor. Sosyal medya uzmanı Doç. Dr. Levent Eraslan, cepheden askerlerin paylaştığı fotoğraf ve videoların karşı tarafa istihbari bilgi sağladığını açıklayarak uyarıda bulundu.

YERİNİZ TESPİT EDİLEBİLİR

Paylaşılan fotoğraflardan yer tespiti yapılabileceğini belirten Eraslan, “Askerlerimizin cepheden paylaştıkları fotoğraflar aynı zamanda bir istihbarat özelliği taşımakta. Yaptıkları bir selfie ya da gönderdikleri bir ileti karşı kuvvetlerin kullanabileceği özellikler taşımakta. Bu yüzden çok dikkat edilmeli. Oradan yaptıkları bir paylaşım askeri istihbarat olarak kullanılabiliyor. Yaptıkları bir selfieden bulundukları yer, askeri bir teçhizatın özellikleri ortaya çıkabilir, kimlikleri deşifre olabilir. Bu işin bir uzmanı olarak seslenmek istiyorum, lütfen cepheden herhangi bir sosyal paylaşım yapmayın, bu istihbari bir bilgi olarak kullanılmaktadır” dedi.

PAYLAŞIM YAPMAYIN TELEFONLA KONUŞUN

Sosyal medya istihbaratı şeklinde bir alan olduğunu söyleyerek Eraslan, "Bütün paylaşımlar analiz edilmekte, yer, konum ve koordinasyon belirlenebiliyor. Bence akılsız telefon kullanmaları daha mantıklı. Görüntü ve resim paylaşımları büyük bir tehlike arz ediyor. Ordu kent içlerine girdikçe böylesi görüntülerin paylaşılması güvenlik zafiyetini doğuracaktır. Görüntü ve sosyal paylaşı yerine telefonla konuşmaya ağırlık verebilirler” diye konuştu.

ORDUMUZ BUNA DİKKAT ETMELİ

Amerika, İngiltere ve Kanada’nın sosyal medya istihbaratını kullandığını ifade ederek, "Sizin görüntüleriniz, videolarınızın tamamı incelenmekte ve oradan yer tespiti yapılmakta. Amerikan ordusu bir sosyal medya paylaşım uygulamasını yasakladı. Çünkü hareket ve konumlama görülebilmekte. Ordumuzun da buna çok dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2018-02-09 14:33:30

Önce şu televizyonları ve gazetecileri yasaklayın. Adamlar F-16 pistin başına şimdi kalkacak şuraya gidecek şu bölgedeki bu hedefi vuracak diye naklen yayın yapıyorlar. Öncelikle bunları durdurun acilen. Böyle rezillik olmaz.