banner388

Başarı kavramı, insanlar için farklılık gösterebilir. Kimisi için sınavlarda iyi sonuçlar almak, kimisi için popülerlik, kimisi için ise maddiyat gibi sonuçlar doğurabiliyor. Bana göre ise başarı, alınan sonuca göre hissettiğindir. Eğer yaptığın bir işin sonucunda mutluysan başarılısındır. Hiç kimse başarı merdivenlerinden çıkmadan zirveye ulaşamaz. Hiçbir başarı da tesadüf eseri olmamıştır.

Şöyle de bir gerçek var ki, biz insanlar başarılı olan ve takdir edilmesi gereken insanları hiçbir zaman sevmemişizdir. Oysa, başarı her zaman takdir ve kabul görmelidir. Ne olduğumuz değil, ne olmak istediğimizi bilememek endişesi insanı daha çok geriye çeker. Olduğumuz yeri geliştirmek varken, her zaman kat ve kat daha fazlasını istemiştir insanoğlu. İçindeki başarma hırsı, nefrete dönüşebilir bazen. 

KENDİ GÖKYÜZÜNÜ YARAT
Başarıya ulaşmanın en iyi yollarından biridir; başkaları için değil, kendin için birşeyler yapmak. Çoğu insan bunu başaramaz. İnsanların fikirlerine göre kendi fikirlerini göz ardı etmek doğru bir davranış biçimi değildir. Kendi gökyüzünü yarat mesela. Herkesin gökyüzü mavi diye, sen maviye boyamak zorunda değilsin. Unutma! O senin gökyüzün... Dilediğin renge boya. 

BAŞARI SIRRI İÇİN 10 ÖĞÜT

1-    Başarı kriteri belirle.

2-    Kendine inan ve o işe odaklan.

3-    Bir postür(duruş) belirle  ve ona göre hareket et.

4-    Gerçekçi ol ve öz eleştiri yap.

5-    Eksiklerini bul ve onları tamamla.

6-    Başarıyı her zaman kabul ve takdir et.

7-    Unutma, yeri gelecek kaybedeceksin. Pes etme!

8-    İçindeki başarı gücünü nefret ile karıştırma.

9-    Kendinin farkına var.

10-  Başkasına benzemeye çalışma. Olduğun sen’i geliştir ve yönet. 



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
m.a 2017-04-05 13:55:23

eline sağlık kankam