banner388

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de 57 yaşındayken Dolmabahçe Sarayı’nda  saat 9’u 5 geçe hayata gözlerini yumdu,

Bağımsızlık ve özgürlük savaşımının önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulusumuzun kurtarıcısı, büyük komutan, devlet adamı Atatürk ü Bugün, O'na olan özlemimizi, bağlılığımızı ve sevgimizi ortak düşünce ve duygularla dile getiriyor, ölümsüz önderimizi gönül borcu duyarak, özlemle anıyoruz.

O'nu ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümünde, ülkenin her köşesinde yükselen ortak ses, Cumhuriyetimizin tüm değerleriyle korunarak geleceğe taşınacağının güvencesi, yurttaşlarımızın bu konudaki kararlılığının önemli göstergesidir.

Dünyada kendisine böylesine saygı duyulan ve övgülerle anılan çok az önder vardır.

Türk Ulusu olarak, tarihe ve insanlığa mal olmuş Yüce Atamızla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz.

Bağımsızlık Savaşı'nın kazanılmasının ardından, tarihimizin en büyük aydınlanma ve çağdaşlaşma hareketini başlatan Atatürk, askerî zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimlerle taçlandırmıştır.

Yüce Önder, Cumhuriyet'le, akılcı ve yaratıcı düşünen, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı amaçlamıştır.

Ulusumuzu çağdaş düşünce sistemi ve evrensel bakış açısına kavuşturan Atatürk devrimleri, lâik bir devlet ve hukuk sisteminin oluşturulması ve "çağdaş devlet, çağdaş toplum, çağdaş yurttaş" ereğine ulaşılması sürecinde belirleyici rol oynamıştır.

Böylelikle çerçevesi çizilen Devletimizin temel yapısı, Türk Ulusu'nun kendi özgür istenciyle yaptığı çağdaşlık seçiminin sonucudur.

Cumhuriyet yönetimi, Ulusumuzu demokrasi, lâiklik, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle tanıştırmıştır.

O'nu ölümsüz kılan, yalnızca kısa yaşamına sığdırdığı başarılar değil, günümüzde de geçerliliğini koruyan, akılcılık ve bilimselliğe dayanan evrensel düşünce yöntemidir.

Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Ve Türk Ulusu güven ve mutluluğunun kefili olan ilkelerle, uygarlık yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir" sözü, tüm yurttaşlarımıza anlamlı bir mesaj vermekte, önemli bir görev yüklemektedir.

Büyük Önder Atatürk, milletinin kalbinde yaşamaya devam ediyor.

Türk Ulusu'nun yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk'ü  sadece her 10 Kasımda değil her zaman yüreğimizde taşıyor ve onu özlemle anıyoruz. Bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti ilelebet sonsuza dek yaşayacaktır. Ruhun şad olsun...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.