banner388
banner390
banner410
banner408

Uzungöl'de Kaçak Yapılanmaya Cezai İşlem Uygulaması

Trabzon’un Turizm Merkezlerinden biri olan Uzungöl’de Evlerini Apart Otele Ve Pansiyon Haline Getiren Vatandaşlar, Gelen Hapis Cezasıyla Büyük Bir Şok Yaşadı

banner269

Uzungöl'de Kaçak Yapılanmaya Cezai İşlem Uygulaması

Trabzon’un Turizm Merkezlerinden biri olan Uzungöl’de Evlerini Apart Otele Ve Pansiyon Haline Getiren Vatandaşlar, Gelen Hapis Cezasıyla Büyük Bir Şok Yaşadı

10 Mayıs 2016 Salı 14:36
Uzungöl'de Kaçak Yapılanmaya Cezai İşlem Uygulaması

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline gelen Uzungöl’de bölgede yaşayan halk kendilerine ait olan evlerini apart otele ve pansiyona dönüştürmeye başlayınca hapis ve para cezası ile karşı karşıya kaldılar. Çaykara Belediyesi tarafından kaçak yapılaşmaya son vermek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında imar kanununa muhalefet suçundan 862 kişi hakkında cezai işlem başlatılırken, 3 kişi ise halen cezaevinde bulunuyor.
İmar kanununa muhalefet suçundan 20 ay ceza alan İsmail İnan, bütün ailesinin aynı suçtan sabıkası olduğunu belirterek, “Son yıllarda Arap turistlerin Uzungöl’u sıklıkla tercih etmesi nedeni ile burada konaklama ihtiyacı arttı. Bundan dolayı ister istemez kaçak yapılaşmaya gittik. Ben 20 ay ceza aldım. Ailede sabıkasız insan kalmadı. Bu vatandaşın hatası değil. Uygun bir imar yasası çıkmadığı için yetkililerin suçudur. Vatandaş ihtiyacını karşılaşmak için böyle bir çözüm bulmuştur. Şu anda kayınbiraderim aynı suçtan dolayı cezaevinde yatıyor. Babam, annem, eşim ve bana aynı suçtan ceza geldi” dedi.
Evini restore ettirirken çatısını ek yapan 74 yaşındaki Emine İnan da, “Adam vurmadım. Beni asacaklar mı? Buraya bir çatı yaptık” ifadelerini kullanarak cezalara tepki gösterdi.
Uzungöl’de kendisine bir arsa alarak ev inşa etmiş olan ve imar kanuna muhalefet suçundan 11 aydır cezaevinde bulunan Barbaros Çakır’ın annesi Fatma Çakır da, “İmkansızlık yüzünden çocuğum 11 aydır cezaevinde yatıyor. Başımızı sokacak bir ev yaptık diye çocuğumuzu içeri aldılar. Böyle olacağını hiç ummazdık. Para cezası ile kurtuluruz diye düşündük. Herkes ev ve tesis yaptı. Bizim düştüğümüz duruma kimse düşmedi” diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 12:40
Anahtar Kelimeler:
CezaTuristApartOtel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.