banner388
banner390
banner410
banner408

Uyuşturucu vurgununa jandarmadan ağır darbe

banner269

Uyuşturucu vurgununa jandarmadan ağır darbe

08 Temmuz 2016 Cuma 10:28
Uyuşturucu vurgununa jandarmadan ağır darbe

Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı unsurlarca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Yunanistan’dan yasa dışı yollar ile ülkeye getirilen uyuşturucu maddelerinin, 22 RS 203 ve 34 EC 5811 plakalı araçlar ile, Edirne’nin Keşan ilçesi üzerinden İstanbul’a getireleceği tespit edildi. Söz konusu güzergahlarda emniyet ekiplerinini aldıkları tedbirleri ile hazırlanan özel uygulama noktalarında durdurulan araçlar, jandarma ekiplerince yakalandı.
11 farklı noktada özel önlem alındı
Edirne İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ile Edirne’nin Keşan ilçesinde söz konusu uyuşturucu maddelerin İstanbul’a sevki yapılacağı öğrenilen iki farklı araç için, araçların geçiş güzergahı ve kaçabileceği yönlere göre toplam 11 farklı alanda11 ayrı devriye ekipleri ile emniyet önlem alarak, uygulama noktaları oluşturuldu. Yapılan takipleri sonucunda bahse konu araçlardan öncü olanı Keşan ilçesi Orhaniye köyünde, diğer araç ise Keşan-İpsala karayolu Yeniceçiftlik köyü mevkiinde durdurularak, jandarma ekiplerince çabucak yaklandı.
Araçtan 2 milyon TL’lik ‘yeşil kokain’ çıktı
Operasyon çerçevesinde, jandarma ekiplerinin durdurduğu araçların içerisinde yapılan aramada 4 adet valiz içerisinde özel olarak preslenmiş ve vakumlanmış vaziyette esrar maddesinin çeşidi olan ve uyuşturucu piyasasında ‘yeşil kokain’ olarak aadı geçen, Türkçe isminin ise kokarca anlamına gelen 102 kilogram skunk yakalandı. Araç sürücüleri Ö.A. ve Ö.O. ise uyuşturucu madde ticareti ve sevki yapmak suçlaması ile polis ekilplerince göz altına alındı.Jandarma ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yapılan operasyon çalışmaları neticesinde araç içerisinde ele geçirilen skunk maddesinin değerinin yaklaşık olarak 2 milyon TL olduğu ifadde edildi.
Uyuşturucu tacirlerinin yeni gözdesi ‘yeşil kokain’ skunk

Skunk maddesinin, esrar tohumunun organik yollar ile ekilerek kimyasal maddeler içerisinde yetiştirilmesi sonucu elde edildiği ve uyuşturucu satıcılarının bonzainin öldürücülüğünü öne sürerek, uyuşturucu etkisinin daha etkili ve öldürücü olmayan bir madde olduğu söylemiyle piyasa sürdükleri uyuşturucu türü olduğu belirtildi.İngiltere’de üretilmeye başlandığı ve Orta Avrupa’da yoğun olarak ekimi ve piyasaya sürümünün sağlandığı beraberinde uyuşturucu satıcılarının maddi getirisi bakımından yeni gözdesi konumunda görünen ‘yeşil kokain’in piyasa değerinin ortalama kilogram fiyatının 18 ile 20 bin TL olduğu ifade edildi.

Son Güncelleme: 08.07.2016 10:40
Anahtar Kelimeler:
EdirneKeşanOrhaniye Köyü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.