banner388

Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş Bakın Neden Vurulmuş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisini vuran suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden canlı yakalanamadığını operasyona katılan güvenlik birimleri yöneticileri cevapladı.

Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş Bakın Neden Vurulmuş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisini vuran suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden canlı yakalanamadığını operasyona katılan güvenlik birimleri yöneticileri cevapladı.

21 Aralık 2016 Çarşamba 12:54
Suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş Bakın Neden Vurulmuş

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Rusya'nın Ankara Büyükelçisini vuran suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın neden canlı yakalanamadığını Büyükelçi Karlov'un vurulmasının hemen ardından Çağdaş Sanatlar Merkezine gelen ve operasyona katılan güvenlik birimlerinin yöneticilerine sordu.

Yöneticilerden birinin, "Bu tür bir hareket yapan eylemciye, değil biz dünyada her ülke aynı davranır. Hatta biz çok daha fazla zaman tanıdık" dediğini aktaran Sarıkaya'nın yazısı şöyle:

"Hemen hepsinin anlatımları birbirine benzerdi; içlerinden birinin şu cümlesi de her şeyi özetliyordu:

'Bu tür bir hareket yapan eylemciye, değil biz dünyada her ülke aynı davranır. Hatta biz çok daha fazla zaman tanıdık.'

Cümlesini biraz daha açmasını istedim, içeride çatışma anında yaşananları anlattı.

Aktardığına göre suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş, büyükelçiyi vurduktan sonra içeride ateş etmesini sürdürürken, çevrede ilk tedbiri bölgede bulunan trafik polisleri almış.

Eşzamanlı yakındaki büyükelçiliklerin korumasını sağlayan polisler ile asayiş ekibi de gelmiş.

Suikastçı Altıntaş'a 'Teslim ol' çağrısı yapıldığında, 'Buraya ölmeye geldim' diyerek direnişini sürdürmekle kalmamış, ateşe devam etmiş.

Çok geçmeden olay yerine gelen özel tim de 'Teslim ol' çağrısını yineleyince benzer karşılık bulmuş.

Bunun üzerine önce baldırından ve ayak bileğinden vurulmuş.

Yere düştüğünde eylemini durdurmamış, elini cebine doğru sokmak için yerde atak yapınca, canlı bomba olabileceği kaygısına kapılmışlar." 

Son Güncelleme: 21.12.2016 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Can Zehir 2020-07-11 15:54:50

Allah rahmet eylesin. Halep unutulmayacak, Suriye unutulmayacak.

Misafir Avatar
Ahmed Gülşen 2021-03-23 18:54:03 @Ahmed Can Zehir

feto denen teröristin Türkiye Rus savaşı başlatmak istemesinden dolayı gerçekleşmiş bir olay bu sadece ve sadece Türkiye'nin prestijine zarar verir. Vatan hainine rahmet okuyorsun sende mi fetocusun yoksa? Ülkeye zarardan başka bir şey getirmedi getirmezde bu tarz olaylar.

Beğenmedim! (0)