banner388

Ölü Ve Yaralı Sayısı Arttı!

Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı

Ölü Ve Yaralı Sayısı Arttı!

Genelkurmay Başkanvekili Orgeneral Ümit Dündar darbe girişimi ile ilgili açıklama yaptı

16 Temmuz 2016 Cumartesi 12:44
Ölü Ve Yaralı Sayısı Arttı!

Genelkurmay Başkan Vekili Orgeneral Ümit Dündar, Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul ve Ankara önde gelen iller olmak üzere Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde emir komuta zinciri hariç askeri bir hareketlilik yaşandığının altını çizen Dündar, "Bu hareketliliği Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanmış olan çeşitli rütbelerde bir grup askerin başlatmış olduğu bir darbe girişimi olduğu belirtilmiştir. Genelkurmay karargahında ve diğer görev yapmakta olan birçok  komutan, darbe girişiminde bulunan kişiler ile ele geçirilerek bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdi. Ankara ve İstanbul beraberinde çeşitli şehirlerimizde de yönetimi ele geçirmeye karşılık faaliyet tespiti yapılmıştır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve bazı zırhlı unsurların ağırlıklı olarak içerisinde bulunduğu görülen darbe girişimi, TSK emir ve komuta zincirince  ilk andan itibaren reddedilmiştir. Bu durum darbeciler medya ve internet gibi enformasyon araçları ile giriştikleri algı operasyonunu kısa zamanda çökertmiştir. Cumhurbaşkanımız ile başkomutanımız ve Başbakanımız, Bakanlarımız TSK ile tam bir dayanışma içerisinde demokrasinin ve hukuk devleti yanında bulunurak bu darbe girişimini önlemişlerdir. Darbe girişiminin anlaşılmasından sonra milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek meydanı darbecilere bırakmayarak demokrasimizi ve cumhuriyetimize sahip çıkmışlardır bununla birlikte gerek emniyet ekiplerimiz, gerek savcılarımız darbe girişimi karşısında gerekli tedbirleri hızla alarak bu sürecin önünü kesmişlerdi. Devleti ve milleti ile bütünleştiren  tarihi bir dayanışma örneği gösteren Türkiye bu darbe girişimin akamete uğratmıştır.Fakat bu girişimi esnasında Türkiye maalesef kendi meclisini, kendi kurumlarını bombalayan ve kendi vatandaşına kurşun sıkan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Ülkesini korumak amacıyla kendisine emanet verilen silahları, kendisine çevirenlerin sergilediği hainliği bu millet hiçbir zaman aklından silmeyecektir. Azim ve kararlılık ile devletine sahip çıkan milletin her bir ferdine teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin hiçbir endişesi olmasın ki Türkiye darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır" ifadelerine yer verdi.
Darbe girişiminin bilançosunu da belirten Dündar, "41'i polis, 2'si asker ve 47'si sivil olmak üzere 90 şehit varne yazık ki. Yaralılarımız ise bin 1154 kişidir. Şu zamana kadar darbe girişimine karıştığı tespit edilen Ankara'da Jandarma Okullar Komutanlığı görevini sürdüren Tuğgeneral Sadık Köroğlu ve İstanbul'da 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı görevini yürüten Tuğgeneral Özkan Aydoğdu önde gelen isimler olmak üzere toplam bin 563 asker tutuklanmıştır. Darbe girişimi içinde bulunanlardan 104 kişi ölü olarak ele geçirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bu ihanet teşebbüsü üstesinden gelerek demokrasiye ve hukuk devletine olan bağlılığını tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. TSK olarak darbeye karışan herkes ile birlikte paralel devlet yapılanması üyelerinin  tamamının ordudan temizlenme konusunda kararlı olduğumuzun altını izmek isterim. Devletine ve milletine ihanet eden hiç kimse cezasız kalmayacaktır. TSK milletinin emrinde bir kurum olarak çalışmayı sürdürecektir." İfadelerine yer verdi.Dündar Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın harekat yerinde görevine başladığına dikkat çekerek, "Diğer komutanlarımızdan bir bilgi vermem mümkün değil. Şu vakitte temas kuramadığımız komutanlarımız arasında Veysel Kösele de yer almaktadır." diye konuştu.
 
 

Son Güncelleme: 16.07.2016 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.