banner388
banner390
banner410
banner408

Kayseri'de Üniversite Önünde Patlama

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde patlama meydan geldi. Gelen ilk bilgilere göre çok sayıda yaralı var

banner269

Kayseri'de Üniversite Önünde Patlama

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde patlama meydan geldi. Gelen ilk bilgilere göre çok sayıda yaralı var

17 Aralık 2016 Cumartesi 09:47
Kayseri'de Üniversite Önünde Patlama

Kayseri Erciyes Üniversitesi önünde patlama meydan geldi. Gelen ilk bilgilere göre çok sayıda yaralı var. Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevk edildi. Otobüsün içinde hafta sonu izne çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadelerine göre otobüsün yanına bir aracın yaklaşmasının ardından bir patlama oldu .

İHA muhabirinin bildirdiğine göre patlamadan etkilenen otobüste  şehitler de var. Patlamanın sebebiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA Kayseri muhabiri Oktay Ensari, patlamanın, bir terör patlaması gibi göründüğünü belirtti. Ensari "Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu" dedi.

Görgü tanıkları ise "Önce bir trafik kazası zannettik ancak daha sonra otobüsün patlamayla savrulduğunu gördük" diyerek olay anını anlattı. RTÜK, Başbakanlık tarafından Kayseri'de meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

TSK’dan Kayseri’de bombalı araçla gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili yapılan açıklamada, “17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08.45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 


 

Son Güncelleme: 17.12.2016 15:58
Anahtar Kelimeler:
Kayseri Patlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esma kesim 2016-12-17 11:42:55

Sen koru yarabbim askerlerimizi bir vatandaşlarımıza ya Rabbim bizleri yarabbim nereye gidecek bu işin sonu yarabbim